Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μάθημα 1ο: Εισαγωγή στα "αμιγώς παγοδρομικά" σωματεία

Ορφανά παιδιά ενός κατώτερου θεού, χωρίς να γνωρίζουν τις διοικήσεις των σωματείων τους, κατεβαίνουν ως αθλητές και όχι ως σωματεία σε «Πανελλήνια Πρωταθλήματα» παρωδία

Επί 26 ολόκληρα χρόνια η «ενός ανδρός αρχή», υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την προεδρική καρέκλα της Ε.Ο.ΠΑΓ., για να μπορέσει να συντηρεί αλλά και να αναθέτει εργασίες σε ιδιωτική επιχείρηση, το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. Καθ’ όλη την διάρκεια των ετών αυτών υπήρχε έντονος αγώνας διατήρησης ισορροπίας στον αριθμό των Σωματείων της δύναμης της εσκεμμένα υποβαθμισμένης Ομοσπονδίας. Σωματεία τα οποία ήταν αντίθετα με τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας, αλλά και στους προσωπικούς επιχειρηματικούς οραματισμούς ορισμένων, κατά καιρούς διαγράφονταν, ασχέτως εάν ήσαν «αμιγώς παγοδρομικά», ενώ εγγράφονταν Σωματεία τα οποία δεν είχαν ουσιαστικά καμία σχέση με τα αθλήματα του πάγου, μόνο και μόνο για να υπάρχει ο απαιτούμενος από τον νόμο αριθμός με βάση τον αθλητικό νόμο 2725/1999 που ανέρχεται στα 15 συν.
Ο πυρήνας των Σωματείων που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την Διοικητική Αρχή της εν λόγω Ομοσπονδίας, που εσκεμμένα και πυρετωδώς πάσχιζε να μην αναπτυχθούν τα αθλήματα του πάγου, ώστε να μην εγγραφούν μεγάλα, πλούσια, γνωστά και ισχυρά σωματεία, τα οποία φυσικά βλέποντας την πραγματικότητα του τρόπου λειτουργίας της, θα διέθεταν την ισχύ να εκπαραθυρώσουν την ίδια, και που εκείνη επονομάζει «αμιγώς παγοδρομικά», είναι επτά στον αριθμό, παντελώς ανύπαρκτα και εξ’ ου παράνομα. Τα σωματεία «μαϊμού» είναι τα εξής: Ιπτάμενοι Παγοδρόμοι, Άλμπατρος, Αλάσκα, Άβαντες, Τάρανδος, Λευκά Γεράκια και Ερμής Ηλιουπόλεως. Μάλιστα έως πρόσφατα μόνον τα «αμιγώς παγοδρομικά σωματεία» είχαν την δυνατότητα να ψηφίζουν σε Γενικές Συνελεύσεις. Φανταστείτε λοιπόν συλλόγους όπως τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ κ.λπ. να στερούνται το δικαίωμα ψήφου από τα παραπάνω 7 σωματεία, εφόσον δεν είναι «αμιγώς παγοδρομικά», αλλά εξασκούν και άλλα αθλήματα, όπως π.χ. ποδόσφαιρο, basket, κ.λπ.
Από το έτος 2002 έως και σήμερα δεν τηρούνται τα βιβλία των «αμιγώς παγοδρομικών» σωματείων, δεν έχουν γίνει εκλογές για ανάδειξη νόμιμου Δ.Σ., κανένας αθλητής δεν γνωρίζει το προεδρείο του σωματείου του, και μέχρι πρόσφατα όλα τα βιβλία και έγγραφα των σωματείων αυτών βρίσκονταν παράνομα αρχικά στην Ομοσπονδία, μεταφέρθηκαν υπό τον φόβο του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δίπλα στα γραφεία του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. (αυτό και αν είναι νόμιμο!!!) και τέλος το καλοκαίρι 2009 μεταφέρθηκαν τελικά με «Προεδρικό Διάταγμα» από υπαλλήλους της Ομοσπονδίας μέσα σε χαρτόκουτες στο υπόγειο garage της πατρικής κατοικίας του Προέδρου της Ομοσπονδίας στο Παλιό Ψυχικό.
Μάλιστα στα μέσα Οκτωβρίου 2009 υπάλληλος της ομοσπονδίας, αποσπάστηκε για δύο εβδομάδες, καθημερινώς επί οκταώρου βάσεως, στο υπόγειο αυτό garage για να βάλει τάξη στα σωματεία αυτά, που με τις αλλεπάλληλες και πολυάριθμες μεταφορές που είχαν υποστεί είχαν ανακατευτεί και είχαν ανάγκη από διαχωρισμό και τακτοποίηση. Εφόσον τα σωματεία αυτά υποτίθεται πως είναι νόμιμα, άραγε για πιο λόγο πρέπει να βρίσκονται τα βιβλία τους στο υπόγειο του Προέδρου της Ομοσπονδίας και τι δουλειά έχει υπάλληλος ομοσπονδίας να μεριμνήσει για την τακτοποίησή τους;
Με την αποχώρηση 16 σωματείων στις 21 Δεκεμβρίου 2009 από την δύναμη της ομοσπονδίας, η τελευταία παρέμεινε με 10 σωματεία, από τα οποία τα επτά, όπως αναφέρουμε παραπάνω είναι παντελώς ανύπαρκτα, άρα στην ουσία η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών αποτελείται σήμερα από τρία αθλητικά σωματεία.
Ανυπόστατος βέβαια είναι κάθε ισχυρισμός σε ότι αφορά την εγγραφεί 8 νέων σωματείων, έτσι ώστε η ομοσπονδία να μη διατρέχει τον κίνδυνο της άρσης αθλητικής αναγνώρισης από την Γ.Γ.Α., εφόσον έως την ημέρα της αποχώρησης των 16 σωματείων η δύναμη της ομοσπονδίας αποτελούνταν από 26. Με την διαγραφή όμως των «16» υπήρξαν και παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. Φυσιολογικά λοιπόν δεν μπορούσαν να γίνουν εκ των υστέρων εγγραφές σωματείων, εφόσον δεν υπήρχε Διοικητικό Συμβούλιο για να επικυρώσει την όποια νέα εγγραφή. Δηλαδή η εκ των υστέρων εγγραφές σωματείων όπως π.χ. «Άρης Θεσσαλονίκης», και «Ηρακλής», αλλά και των υπολοίπων σωματείων όπως ισχυρίζονται κάποιοι, δεν μπορούσε να γίνει εφόσον η Διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε εκπέσει και εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζονται τουλάχιστον άτοπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget