Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Με χρήματα του κράτους έφτιαξαν το μεγαλύτερο ιδιωτικό παγοδρόμιο της χώρας

ΑΠIΣΤΕΥΤΟ κι όμως ελληνικό. Με χρήματα του Δημοσίου φέρεται ότι κατασκευάστηκε το ιδιωτικό παγοδρόμιο του εμπορικού κέντρου «Athens Heart», σύμφωνα με καταγγελία μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών.
Στο στόχαστρο των καταγγελιών μπήκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Χρήστος Χατζηαθανασίου, δεξί χέρι του συζύγου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Ισίδωρου Κούβελου, στην προσπάθεια του τελευταίου για την ανάδειξή του στην ηγεσία της ΕΟΕ (Eλληνική Oλυμπιακή Eπιτροπή).
Η καταγγελία που έφτασε στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο καθώς και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στρέφεται εναντίον του πρώην προέδρου της Επιτροπής Φίλαθλου Πνεύματος και νυν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ) κ. Χρήστου Χατζηαθανασίου, ο οποίος κατηγορείται από έφορο-μέλος του Δ.Σ. ότι χρησιμοποίησε αυθαίρετα και παράνομα υλικά της ομοσπονδίας, αξίας 123.000 ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί παγοδρόμιο στο εμπορικό κέντρο «Athens Heart», το οποίο διαφημίζεται από τους δημιουργούς του ως το μεγαλύτερο της Αθήνας.
Ο κ. Χατζηαθανασίου έγινε γνωστός στον αθλητισμό ως ο «κύριος καθαρά χέρια» από την εποχή που βρισκόταν στην προεδρική καρέκλα της Επιτροπής Φίλαθλου Πνεύματος. Υπήρξε ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των κυρίων Κούβελου και Καπράλου στην προσπάθειά τους να αναδειχτούν στην ηγεσία της ΕΟΕ. Στο βιογραφικό του σημείωμα στην ιστοσελίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρεται ότι υπήρξε «ως το 2000 μέτοχος κατά 70% στο Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.», της εταιρείας που σύναψε φέτος τη συμφωνία με το εμπορικό κέντρο «Athens Heart» για την κατασκευή και οικονομική εκμετάλλευση του ιδιωτικού παγοδρομίου. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ότι ουδεμία σχέση έχει με τη συγκεκριμένη εταιρεία, παρά μόνο ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρό της κ. Βαγγέλη Αρμακόλα.
Το ιδιωτικό παγοδρόμιο εκτείνεται σε 800 τετραγωνικά μέτρα και είναι εγκατεστημένο σε εξωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου «Athens Heart» επί της οδού Πειραιώς. Δέχεται καθημερινά πάνω από 500 άτομα, τα οποία πληρώνουν εισιτήριο 10 ευρώ. Μάλιστα, προπονητές από την ομοσπονδία βρίσκονται εκεί για να επιβλέπουν τους πατινέρ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της διοίκησης του εμπορικού κέντρου.
Σύμφωνα όμως με την καταγγελία του εφόρου και μέλους του Δ.Σ. της ομοσπονδίας κ. Αγγελου Αλιφέρη, «η ανώνυμη εταιρεία “Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών”, η οποία συνεργάζεται και συστεγάζεται με την ομοσπονδία με πρωτοβουλία του κ. Χατζηαθανασίου, κατασκεύασε στο “Athens Heart” παγοδρόμιο».
Συγκεκριμένα, «στο Δ.Σ. της 30.11.2009 ανέφερε ο κ. Χατζηαθανασίου ότι υπάρχει ανάγκη να αναζητηθεί προς ενοικίαση παγοδρόμιο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ομοσπονδίας.
Από το καλοκαίρι ο ίδιος προσπαθούσε για λογαριασμό της “Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε.” να εξασφαλίσει χώρο για την κατασκευή παγοδρομίου. Οι φορείς που απευθύνθηκε (Δήμοι Αμαρουσίου, Π. Φαλήρου, Περιστερίου, “Ολυμπιακά Ακίνητα”) γνωρίζουν την προσπάθεια αυτή».
Ο κ. Αλιφέρης τονίζει ότι ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός προμηθειών της ΕΟΠΑΓ και να γίνει διαγωνισμός για την ανεύρεση κατάλληλου παγοδρομίου. Η άποψη του, όπως λέει στο «ΘΕΜΑ», δεν εισακούστηκε.
«Οι αρχικοί μας φόβοι είχαν επιβεβαιωθεί. Ο κ. Χατζηαθανασίου όχι μόνο είχε συνάψει συμφωνία με την "Athens Heart", αλλά είχε εγγυηθεί προσωπικά και αυθαίρετα τη συμμετοχή της ομοσπονδίας στο όλο εγχείρημα», προσθέτει.
Οι καταγγελίες του κ. Αλιφέρη δεν σταματούν εκεί. Υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας «συμπλήρωσε ιδιοχείρως τα δελτία αποστολής της “Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.” προκειμένου να μεταφερθούν τα κοντέινερ με τα υλικά της ομοσπονδίας από το Ολυμπιακό Κέντρο Aνω Λιοσίων στον χώρο κατασκευής του ιδιωτικού παγοδρομίου». Oπως σημειώνει, τα υλικά της ομοσπονδίας τα οποία μεταφέρθηκαν ήταν περιμετρικές μπάρες παγοπίστας, 500 ζευγάρια παγοπέδιλα διασκέδασης κοινού, δυο τέρματα χόκεϊ επί πάγου και το απαραίτητο ηλεκτρολογικό υλικό. Οι περιμετρικές μπάρες παγοπίστας, σύμφωνα με τον κ. Αλιφέρη, είχαν παραχωρηθεί από το ΣΕΦ το 2008 και η αξία τους εκτιμάται στις 80.000 ευρώ. Τα παγοπέδιλα μαζί με τα τέρματα στις 17.000 ευρώ και το ηλεκτρολογικό υλικό στις 25.000 ευρώ. Σύνολο, 122.000 ευρώ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
«Για το καλό του αθλήματος δώσαμε το υλικό»

Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών κ. Χρήστο Χατζηαθανασίου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «το υλικό είναι πράγματι της ομοσπονδίας. Το παραχωρήσαμε προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αθλητές μας, οι οποίοι δεν έχουν παγοδρόμιο για να προπονηθούν. Εμείς βάλαμε τις μπάρες ασφαλείας, και το εμπορικό κέντρο με την ανώνυμη εταιρεία το μηχάνημα που καθαρίζει τον πάγο. Οπως γνωρίζετε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υποδομών όσον αφορά στο άθλημα της παγοδρομίας. Οπότε ήρθαμε σε αυτή τη συμφωνία για να εξυπηρετούνται όλοι. Μάλιστα συμφωνήθηκε να χρησιμοποιούν το παγοδρόμιο έξι ώρες την εβδομάδα οι αθλητές του χόκεϊ και έξι ώρες οι του καλλιτεχνικού πατινάζ». Για το αν συνεργάζεται ή όχι με την “Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.”, στην οποία μάλιστα εμφανιζόταν ως πρόεδρος μέχρι το 2000, ο κ. Χατζηαθανασίου είναι κατηγορηματικός: «Δεν έχω καμία σχέση παρά μόνο φιλική με τον πρόεδρο της εταιρείας τον κ. Βαγγέλη Αρμακόλα».

4 σχόλια:

  1. Στην παραπάνω συνέντευξη του κ. Προέδρου της Ομοσπονδίας στην εφημερίδα το «Θέμα της Κυριακής» (έκδοση 3 Ιανουαρίου 2010), ναι μεν αναφέρει ότι παραχωρούνται ώρες για την προετοιμασία και προπόνηση, τόσο των αθλητών του Ice Hockey όσο και του Καλλιτεχνικού Πατινάζ, εσκεμμένα όμως αποσιωπά ότι όλοι ήσαν υποχρεωμένοι να πληρώνουν, τόσο οι αθλητές, όσο και η Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο απλός αναγνώστης να έχει την εντύπωση ότι πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. the black snake7/6/10 11:48

    nai .....xaxaxaxaxa tou kallitehnikou patinage xerete tis ores?????? pou edose????? 11:00-13:00 diladi OTAN OLA TA PAIDIA EINAI SHOLEIO!!!!!!!!!!!!!!!! opote erhontai OLA tis alles ores gia na plironoun....magiaaaaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Th. Kolokotronis7/6/10 14:54

    Αυτό κατά ορισμένους ονομάζεται "τεράστια ωφέλεια για την Ομοσπονδία και του Δημοσίου Χρήματος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩΣ ΒΟΗΘΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΚΕΥ?ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΤΑΝ Η ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ Η ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ...ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.ΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ "ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ".ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ...ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget