Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το πρωτότυπο μαγείρεμα με τα Δελτία Αθλητών

H διαδικασία μετακίνησης αθλητών από ομάδα σε ομάδα συντελείται μοναχά από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας, χωρίς την ενημέρωση σωματείων και αθλητών. Αποτέλεσμα είναι, αφενός ορισμένα σωματεία να μη γνωρίζουν ποιους αθλητές έχουν στην δύναμή τους, αφού δεν διαθέτουν τα δελτία τους, τα οποία παραμένουν στην οικεία Ομοσπονδία, και αφετέρου οι περισσότεροι αθλητές να αγνοούν παντελώς το Προεδρείο και την Διοίκηση των Σωματείων για τα οποία αγωνίζονται.
Κατά την διάρκεια κάθε "Πανελλήνιου Πρωταθλήματος", έτσι και το 2009, πραγματοποιούνται εντονότατοι διάλογοι μεταξύ κυρίως παικτών Χόκεϋ επί Πάγου - διαφόρων «μαϊμού» Σωματείων - και Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ., όπου οι παίκτες ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν κανέναν παράγοντα του Σωματείου για το οποίο αγωνίζονται και αναγκάζονται να συνεννοηθούν για τα συλλογικά προβλήματά τους κάθε φορά μόνο με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ., από τον οποίο εδώ και πολλά χρόνια ζητούν απεγνωσμένα να τους φέρει σε επαφή με τις διοικήσεις των σωματείων τους. Η επιθυμία αυτή των αθλητών έως σήμερα έχει μείνει απραγματοποίητη.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., ελάχιστες ημέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές, με το φόβο του Ελέγχου που διεξάγετε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, από το 2008, κάλεσε τέλη Σεπτεμβρίου, 2009 ορισμένους Προέδρους Σωματείων, δηλαδή υπαρκτά πρόσωπα, των ελάχιστων υπαρκτών σωματείων, να σφραγίσουν τα δελτία των αθλητριών και των αθλητών των σωματείων τους, που είχαν συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον Μάιο και Ιούνιο του 2009, δηλαδή σχεδόν 4 μήνες μετά το «αθλητικό γεγονός». Όσο κι αν φαίνεται περίεργο εκείνες τις ημέρες οι άνθρωποι αυτοί θα έβλεπαν για πρώτη φορά τα δελτία των αθλητών τους, όσο και δελτία αθλητών άλλων Σωματείων, ώστε να διαπιστώσουν τελικά ότι σχεδόν κανένα δελτίο δεν είναι σύμφωνο με τον νόμο.
Σε αρκετά δελτία αθλητών, υπάρχει ο όρος «μεταβολή» - που κατά τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ. σημαίνει μεταγραφή (χωρίς να υπάρχει κανονισμός εγγραφών - μετεγγραφών, με Υπουργική Απόφαση Φ.Ε.Κ. για την Ε.Ο.ΠΑΓ.), και σε ορισμένα υπάρχουν δύο σφραγίδες σωματείων, μία από αυτό που έφυγε ο αθλητής και μία σε αυτό που μετακινήθηκε, όπως επίσης και η σφραγίδα ιατρού στα δελτία αθλητών, προέρχεται συνήθως από ιδιώτη ιατρό και όχι από ιατρό δημοσίου νοσοκομείου, όπως ορίζει ο νόμος 2725/1999. Καλούνται σχεδόν σε κάθε «πρωτάθλημα» οι αθλητές να προσέλθουν στην Ομοσπονδία για να συμπληρώσουν δελτία τα οποία δήθεν έχουν χαθεί, και όχι στα σωματεία τους, προς απόδειξη ότι δεν υπάρχουν σωματεία, ενώ τα περισσότερα δήθεν χαμένα δελτία βρίσκονταν έως πρόσφατα τουλάχιστον, σε χαρτόκουτες, μαζί με τα βιβλία των σωματείων «μαϊμού», στο υπόγειο γκαράζ της πατρικής οικίας του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ. στο Π. Ψυχικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget