Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ελληνοποιήσεις και Ολυμπιακές Προκρίσεις

Τα ζευγάρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και του χορού στον πάγο, δεν μπορούν να διεκδικήσουν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με τον κανονισμό της Δ.Ο.Ε., εφόσον δεν διαθέτουν και οι δύο την υπηκοότητα της χώρας που αντιπροσωπεύουν. Αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., μέλλος της Ε.Ο.Ε. και Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Α.
Στο τέλος του «Πανελλήνιου Πρωταθλήματος» τον Ιούνιο του 2009 στα Άνω Λιόσια, ισχυριζόταν ότι τα ζευγάρια διεκδικούσαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Vancouver του Καναδά. Με τον τρόπο αυτό έχει διεκδικήσει και καταφέρει να εισπράξει επιχορηγήσεις από την Ε.Ο.Ε. για Ολυμπιακή Προετοιμασία για αθλητές που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Για τον αθλητή Graham Hockley είχαν γίνει τελευταία στιγμή κάποιες προσπάθειες κυρίως από την πλευρά του αθλητή, για την ελληνοποίησή του, προκειμένου να μπορέσει - εφόσον προκρινόταν - να λάβει μέρος στους Χ.Ο.Α. 2010. Στο «Δ.Σ.» της 09.10.2009 ο Πρόεδρος κ. Χατζηαθανασίου διαβεβαίωνε μπροστά σε όλα τα παριστάμενα μέλη, ότι ο αθλητής απέκτησε τελικά ελληνική υπηκοότητα, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο, άλλωστε οι επιχορηγήσεις Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ε.Ο.Ε. δίδονται ποσοστιαία από την λήξη των Χ.Ο.Α. Τορίνο 2006 έως το 2010. Στο ως άνω Δ.Σ. (09.10.2009) ανακοίνωσε επίσης ότι το ζευγάρι Χορού στον Πάγο (Νίκη Γεωργιάδου – Graham Hockley) προκρίθηκε τελικά στους Χ.Ο.Α. 2010, γεγονός που επίσης δεν ίσχυε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων για τους Χ.Ο.Α. 2010, που διεξήχθησαν στο Oberstdorf της Γερμανίας στις 27.09.2009, όπου το ζευγάρι δεν προκρίθηκε, αλλά παρέμεινε σε θέση stand by.
Όταν τελικά μία χώρα απέσυρε την συμμετοχή της για τους Χ.Ο.Α. 2010, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας υποστήριζε στην Ε.Ο.Ε. ότι η Ελλάδα έχει λάβει την πρόκριση για τους Χ.Ο.Α. 2010. Γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι ο αθλητής Graham Hockley δεν μπορούσε να ελληνοποιηθεί, τότε απλά προχώρησε σε ανεύρεση Έλληνα Αθλητή για αλλαγή παρτενέρ της αθλήτριας. Δεν γνώριζε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ότι δεν μπορεί να στέλνει όποιον θέλει σε ολυμπιακούς αγώνες; Π.χ. στην ιππασία όταν προκρίνεται ένας αναβάτης με το άλογό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί εν συνεχεία να χρησιμοποιήσει άλλο εκτός από εκείνο με το οποίο προκρίθηκε. Πόσο μάλλον σε περιπτώσεις όπου πρόκειται για ανθρώπους. Μάλιστα ισχυριζόταν σε επόμενα Δ.Σ. ότι την πρόκριση την έλαβε η χώρα και όχι οι αθλητές!!!
Όλα αυτά όμως πραγματοποιήθηκαν τελικά όχι για να συμμετάσχει ή όχι η χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Vancouver, αλλά για να μπορέσει να συνεχίζει να διεκδικεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έως και την τελευταία στιγμή επιχορηγήσεις για Ολυμπιακή Προετοιμασία από την Ε.Ο.Ε. 
Εύλογο το ερώτημα: η Ε.Ο.Ε. δεν οφείλει να ψάξει αν μία ομοσπονδία διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για επιχορήγηση Ολυμπιακής Προετοιμασίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget