Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οι συμβάσεις εργασίας της Ε.Ο.ΠΑΓ.

Όλες οι προσλήψεις υπαλλήλων της Ε.Ο.ΠΑΓ. από το 2005 πραγματοποιούνται με έγγραφες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου. 
H Διοίκηση της Ε.Ο.ΠΑΓ. με σκοπό την καταστρατήγηση των σχετικών, ευεργετικών για τους μισθωτούς, διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και ειδικότερα αυτών για την καταγγελία των εργασιακών συμβάσεων, που απορρέουν από τις διατάξεις του Ν. 2112/1920, καθορίζει τη διάρκεια ισχύος των συμβάσεων εργασίας των υπαλλήλων της.
Οι αρχικές συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων της ομοσπονδίας ανανεώνονται μετά την λήξη της πρώτης σύμβασής τους και ακολουθούν για τους ίδιους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω (καταστρατήγηση των διατάξεων για την καταγγελία), αλλεπάλληλες όμοιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ετήσιας ή μικρότερης διάρκειας («αλυσίδα συμβάσεων») με το ίδιο περιεχόμενο και τους ίδιους όρους δηλαδή την εκτέλεση της ίδιας ακριβώς εργασίας, με το ίδιο ωράριο, στο ίδιο χώρο και με τις ίδιες γενικά συνθήκες όπως και όταν προσελήφθησαν.
Από το 2005 υπάλληλος υποχρεώθηκε να υπογράψει συνολικά 10 συμβάσεις, από τις οποίες οι 5 ήσαν μονάχα για το έτος 2009. Οι παραπάνω διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, ορισμένης διάρκειας που δε δικαιολογούνται από εσωτερικό λόγο, δηλαδή από τη φύση και το σκοπό της σύμβασης, αλλά καταρτίστηκαν για καταστρατήγηση των διατάξεων του ν. 2112/20, εξομοιώνονται με ενιαία σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στην οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του ιδίου Ν. 2112/20, σε περίπτωση καταγγελίας και η διάταξη του άρθρ. 5 παρ. 3 του Ν. 3198/55, που όμως η Ε.Ο.ΠΑΓ. ποτέ δεν τήρησε.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/6/10 20:29

    Aπο οτι ξερω σαν απλος φιλαθλος οι ομοσπονδιες δεν μπορουν να προσλαβουν προσωπικο με συμβαση αοριστου χρονου παρα μονο μεσω ΑΣΕΠ.Για αυτο γινονται οι προσληψεις με συμβασεις ορισμενου χρονου και αναλογα με τις οικονομικες δυνατοτητες.Οποιος δεν θελει δεν υποχρεωνεται.Που ειναι το προβλημα γιατι με αυτη τη λογικη μονο οι μεγαλες ομοσπονδιες θα εχουν προσωπικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Σύνταγμα, η Ελληνική Νομοθεσία, το εργατικό δίκαιο, ακόμα και η επιθεώρηση εργασίας όσο και ο ΟΑΕΔ έχουν όμως διαφορετική άποψη για το θέμα αυτό. Και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν αορίστου χρόνου συμβασιούχοι στους δημοσίους φορείς ιδιωτικού δικαίου. Ο ΑΣΕΠ δεν ασχολείται με συμβασιούχους, αλλά με προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget