Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ανύπαρκτη Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ) Εγγραφών – Μετεγγραφών και συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών στα «Πανελλήνια Πρωταθλήματα»

Είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί ότι δεν υπάρχει Υπουργική Απόφαση Εγγραφών και Μετεγγραφών σύμφωνα με το άρθρο 27 και 33 του Ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Επειδή στα "Πανελλήνια Πρωταθλήματα" συμμετείχαν αλλοδαποί παίκτες στο Χόκεϋ επί Πάγου σχεδόν σε όλες τις ομάδες των ανδρών, αναρωτιόμαστε για την νομιμότητα των συμμετοχών, καθώς επίσης ποια ιθαγένεια αναγράφεται στα δελτία των αθλητών, διότι με βάση τον αθλητικό νόμο και άνευ Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ) Εγγραφών – Μετεγγραφών, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα συμμετέχουν μόνο Έλληνες. Επίσης ήδη έχει αναφερθεί ότι σε αρκετά δελτία αθλητών υπάρχει ο όρος «μεταβολή» - που κατά τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ. σημαίνει μεταγραφή - και σε ορισμένα υπάρχουν δύο σφραγίδες σωματείων, μία από αυτό που έφυγε ο αθλητής και μία σε αυτό που μετακινήθηκε.
Προκύπτουν λοιπόν τα εξής εύλογα ερωτήματα:
α) Γιατί και πως συμμετείχαν αλλοδαποί αθλητές; Και…
β) Πώς έγιναν μεταγραφές;
Στον αθλητικό νόμο και ειδικά στο άρθρο 33 παρ. 3 και 7 τα ως άνω απαγορεύονται ρητά. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. χρησιμοποιεί κατά κόρον όρους όπως «δανεισμός» και «υποσχετική» παικτών, προκειμένου να μετακινεί αθλητές από ομάδα σε ομάδα «κατά το δοκούν». Εκτός αυτού όμως, είναι αδύνατη η μεταγραφή οποιουδήποτε παίκτη, εφόσον δεν υπάρχει Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ) Εγγραφών – Μετεγγραφών για την Ε.Ο.ΠΑΓ., με αποτέλεσμα να μην μπορεί στην ουσία να υπάρχει Επιτροπή Μεταγραφών, για να ελέγξει τις αιτήσεις και την νομιμότητά τους.
Το Τμήμα Λοιπών Αθλημάτων στο οποίο υπάγεται διοικητικά για Έλεγχο η Ε.Ο.ΠΑΓ., βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ) Εγγραφών - Μετεγγραφών, κάτι που υφίσταται μέχρι και σήμερα.
Εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι επιβεβαιώνονται τα ως άνω, αρκεί να συγκρίνει τα φύλλα αγώνα δύο περιόδων «Πρωταθλημάτων», αφού σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα τόσο η συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών καθώς και οι μετακινήσεις παικτών από μία ομάδα σε άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget