Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Παράδειγμα Διαφθοράς: Επιχορήγηση Ε.Ο.Ε. για Προπονητικό Camp – Αλλαγή Σκοπού Επιχορήγησης

Από τα ελάχιστα Δ.Σ. που έγιναν κατά το έτος 2009, διότι πρακτικά Δ.Σ. υπήρχαν ενώ συνεδριάσεις δεν γινόντουσαν, υπήρξε αυτό της 30ης Ιουνίου 2009, όπου παρόντες ήσαν 5 μέλη, και ενώ επισημάνθηκε η μη ύπαρξη απαρτίας, ο Πρόεδρος προχώρησε στην έναρξή του. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι είχε προστεθεί ο απαιτούμενος αριθμός παρόντων στα πρακτικά(;;;).
Αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο Δ.Σ. διότι εκεί ακούστηκε δια στόματος Προέδρου ότι η Ε.Ο.ΠΑΓ. έλαβε 60.000 € από την Ε.Ο.Ε. για προπονητικό camp καλλιτεχνικού πατινάζ. Η αντίδραση του ιδίου μέλους του Δ.Σ. ήταν εντονότατη, εφόσον ποτέ δεν είχε πραγματοποιηθεί κάτι παρόμοιο. Ρώτησε μάλιστα τον Πρόεδρο «αφού δεν έγινε camp για ποιο σκοπό διατέθηκε αυτό το ποσό»; Έλαβε την απάντηση ότι το κόστος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν τεράστιο και καλύφθηκε με αυτά τα χρήματα ένα μέρος των αναγκών του(;;;). Το μέλος του Δ.Σ. επανήλθε λέγοντας ότι «εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες και αποχωρώ». Τόνισε μάλιστα ότι «θέλω να γραφτεί στα πρακτικά η αντίρρησή μου, καθώς και ο λόγος που αποχωρώ» και αποχώρησε. Μετά από μία περίπου ώρα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο και διεξήχθη μεταξύ τους εντονότατος διάλογος για το ίδιο θέμα. Μάλιστα προσπάθησε να πείσει το μέλος του Δ.Σ. ότι τελικά έγινε camp(;;;), διαψεύδοντας τον εαυτό του, εφόσον στο Δ.Σ. πριν από λίγη ώρα είχε πει άλλα. Το μέλος συνέχισε να επιμένει για το παράνομο της πράξης με βάση το άρθρο 50 παρ. 5 του Ν. 2725/1999 όπου απαγορεύεται η αλλαγή σκοπού επιχορήγησης της Ε.Ο.Ε. και τότε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. προέτρεψε το αντιδραστικό μέλος να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. (!!!)
Προς επιβεβαίωση των ως άνω, στο πρακτικό 03.06.2009 διαπιστώνονται τα εξής:
α) Η αλλαγή χρήσης της επιχορήγησης για προπονητικό camp από την Ε.Ο.Ε., και…
β) ότι δεν πραγματοποιήθηκε κανένα προπονητικό camp, εφόσον αναφέρεται ρητά ότι το camp θα είχε διάρκεια δύο εβδομάδων, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2009, στο Παγοδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου των Άνω Λιοσίων, και στις 18 Ιουνίου 2009 ξεκίνησαν οι εργασίες αποξήλωσης του ως άνω παγοδρομίου. Οι δε δήθεν συμμετέχοντες στο camp αθλητές, μετά το πέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις 14.06.2009 δεν ξαναεμφανίστηκαν στο ως άνω Παγοδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget