Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αφήνοντας τον πήχη ψηλά...

Facebook: by National Greek Ice Hockey Team on Thursday, February 24, 2011 at 8:24am
Με την απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών να διαλύσει την περσινή Εθνική Ομάδα, παρά την τεράστια επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010 DivIIIA, και να αντικαταστήσει τους άξιους αθλητές με επί-πληρωμή παίχτες, κλείνει οριστικά το κεφάλαιο ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΟΚΕΥ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ ΑΝΔΡΩΝ 2008-2010, αφού στη νέα "Εθνική" δε θα αγωνιστεί σχεδόν κανένας από την περσινή ομάδα παρόλο που τα παιδιά αυτά είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν στο εθνικό μας συγκρότημα.
Το icehockey.gr, θέλοντας να τιμήσει την ομάδα αυτή, αναφέρει παρακάτω μερικά κατορθώματά της αλλά και μερικά ιστορικά στοιχεία, ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι.
- Οι Παναγιώτης Ευκαρπίδης και Γιάννης Τήλιος είναι οι μοναδικοί που έχουν κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο το 1992 ως παίχτες και ασημένιο μετάλλιο το 2010 ως προπονητές της Εθνικής Ομάδας Χόκεϋ επί Πάγου Ανδρών.
 - Οι Ορέστης ΤήλιοςΓιάννης Ζιάκας και Κώστας Λεμπέσης είναι ο μοναδικοί που έχουν κατακτήσει ως παίχτες και τα δύο μετάλλια της Εθνικής Ομάδας, χάλκινο το 1992 και ασημένιο το 2010.
- Οι Ορέστης ΤήλιοςΓιάννης ΖιάκαςΚώστας Λεμπέσης και Δημήτρης Καλύβας ήταν μέλη της πρώτης Εθνικής Ομάδας που συγκροτήθηκε το 1989 και πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Pool C που διεξήχθη στο Βελιγράδι της τότε Γιουγκοσλαβίας.
- Οι Ορέστης Τήλιος και ο Γιάννης Ζιάκας είναι οι πρωτοπόροι σε συμμετοχές του εθνικού μας συγκροτήματος αφού έχουν αγωνιστεί σε όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών (7 στο σύνολο)
- Ο Δημήτρης Καλύβας είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με 24 γκολ και 20 ασίστ έχοντας αγωνιστεί σε 6 Παγκόσμιο Πρωταθλήματα. Έχει βγει πρώτος σκόρερ της Εθνικής στα Παγκόσμια του 2008, 2009 και 2010. Συγκεκριμένα το 2008 και 2010 ήταν πρώτος σκόρερ και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
 - Για τα Παγκόσμια 2008, 2009 και 2010, ακολουθούν οι Γιάννης Κούφης με 13 γκολ και 7 ασιστ, ο Νίκος Παπαδόπουλος με 4 γκολ και 16 ασιστ και ο Γιώργος Καλύβας με 10 γκολ και 9 ασιστ.
- Ο Λίμπορ Πλούτσης ανακηρύχτηκε πολυτιμότερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2009 και παρόλο που αδίκως δεν ανακηρύχτηκε και πάλι πολυτιμότερος στο παγκόσμιο του 2010 ήταν, βάση στατιστικών, και πάλι ο καλύτερος έχοντας δεχτεί μόνο 5 γκολ σε 90 σουτ (δηλαδή 94.44% στις αποκρούσεις) το καλύτερο ποσοστό με διαφορά από όλους τους υπόλοιπους εκείνη τη χρονιά.
 - Ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν, βάση στατιστικών, ο καλύτερος αμυντικός των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων έχοντας σημειώσει 4 γκολ και 16 ασιστ.
- Ο Θεμιστοκλής Λαμπρίδης ήταν ο πιο βελτιωμένος παίχτης της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας και το νικητήριο τέρμα εναντίον του Λουξεμβούργου που χάρισε στην Εθνική το ασημένιο μετάλλιο. Μαζί με τους Αλέξανδρο Βαλσαμά-Ράλλη και Ιάσων Παχό συντέλεσαν την τριάδα των νέων της Εθνικής (αλλιώς “Cone Heads”) και γέμισαν αισιοδοξία τους ανθρώπους της ομάδας ότι παρά την έλλειψη υποδομών στη χώρα μας, υπάρχει (υπήρχε) μέλλον για την ομάδα αυτή.
Φυσικά τίποτα από όλα τα παραπάνω δε θα μπορούσαν να επιτευχθούν αν δεν υπήρχε η συμβολή και των υπολοίπων αθλητών ώστε να δημιουργηθεί αυτή η υπέροχη ΟΜΑΔΑ. Ο Φιωτάκης Γιώργος, Ευκαρπίδης Λάζαρος, Ιατρίδης Παναγιώτης, Χατζηγιάννης Νίκος, Κουλελές Γιώργος, Σούρας Διογένης και Αδαμίδης Κυριάκος
 Όλοι μαζί συνθέτουν μία ισχυρή παρέα ανθρώπων που ενώθηκαν κάτω από δύσκολες καταστάσεις με ένα κοινό σκοπό, ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!  

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 2010, ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ:
Καλύβας Γιώργος, Τήλιος Ορέστης, Ζιάκας Ιωάννης, Λεμπέσης Κώστας, Φιωτάκης Γιώργος, Ευκαρπίδης Λάζαρος, Ιατρίδης Παναγιώτης, Χατζηγιάννης Νίκος, Κουλελές Γιώργος, Σούρας Διογένης, Λαμπρίδης Θεμιστοκλής, Παχός Ιάσονας, Πλούτσης Σπύρος-Λίμπορ, Βαλσαμάς-Ράλλης Αλέξανδρος, Κούφης Ιωάννης, Παπαδόπουλος Νίκος, Αδαμίδης Κυριάκος και Καλύβας Δημήτρης.
Θερμές ευχαριστίες και στον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 2010 ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση. Ο Γρηγόρης, εκτός από προπονητής, είναι και ο καλύτερος επαγγελματίας παίχτης που αγωνίστηκε ποτέ στην Εθνική Ομάδα Ανδρών.
Θερμές ευχαριστίες επίσης στους προπονητές Παναγιώτη Ευκαρπίδη και Μιρέλ Ντουμιτράκεγια τη συμβολή τους όλα αυτά τα χρόνια αφού όλοι ξέρουν ότι σχεδόν όλα τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας έμαθαν τα μυστικά του χόκεϋ από αυτούς.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε μερικές ρήσεις που εμπνέουν την Εθνική Ομάδα:
«TOGETHER we stand, TOGETHER we fall, TOGETHER we win, and winners take ALL»
«Coming together is a beginning, keeping together is progress and working together is success»
«Teamwork is the fuel that allows common people to attain uncommon results»
«You measure the size of the accomplishment by the obstacles you had to overcome to reach your goals»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget