Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω…

Αγαπητοί αθλητές του χόκεϋ επί πάγου του Σωματείου των «Ιπτάμενων Παγοδρόμων», θα θέλαμε ως blog να σχολιάσουμε την ανακοίνωσή σας που αναρτήσατε στο Facebook στην σελίδα της «Εθνικής Ομάδας του Χόκεϋ επί Πάγου», μια που οι περισσότεροι από εσάς απαρτίζουν και τον κορμό της Εθνικής. 
Με όλο το σεβασμό που τρέφουμε για εσάς, τους μοναδικούς εναπομείναντες αθλητές, που παρά την 26ετή ταλαιπωρία σας μπορέσατε να κατακτήσετε το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Χόκεϋ επί Πάγου το 2010 στο Λουξεμβούργο, θεωρούμε ωστόσο παντελώς άστοχη και λανθασμένη την ανακοίνωσή σας, χωρίς όμως –και το τονίζουμε αυτό– να θέλουμε να σας επιρρίψουμε οποιαδήποτε ευθύνη, καθώς είστε Αθλητές και όχι Διοίκηση. Το μεγάλο μας παράπονο από εσάς είναι, ότι παρ’ όλ’ αυτά που έχετε περάσει και περνάτε, δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά συνεχίζετε να «ζείτε» αρμονικά συνυφασμένοι με έναν πλασματικό μικρόκοσμο. Μας δίνετε την εντύπωση ότι φοβάστε να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, σαν να είσαστε Άγγλοι gentlemen, που δεν θέλουν να προκαλέσουν την οργή και την τιμωρία ενός «παρανοϊκού μονάρχη». Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι, ότι εάν διαβάσει κάποιος που δεν γνωρίζει την Ε.Ο.ΠΑΓ., τα σωματεία της κ.λπ., το κείμενο αυτό, θα νομίσει ότι πρόκειται για ένα απλό οικονομικό πρόβλημα, στο οποίο έχει περιέλθει ο σύλλογός σας, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τον τόπο. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα και επιτρέψτε μας να αναφερθούμε στα γεγονότα που περιγράψατε ακριβώς όπως είναι:
Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, 16 Σωματεία της Ε.Ο.ΠΑΓ. αποχώρησαν από την Ομοσπονδία, εφόσον το Προεδρείο εκείνης δεν ασχολήθηκε όπως θα έπρεπε με ΕΣΑΣ τους αθλητές, αλλά αντιθέτως με το πώς θα μπορέσει να ανοίξει η ιδιωτική επιχείρηση του Προέδρου της ιδιωτικό παγοδρόμιο με δημόσιο υλικό. Έτσι εξέπεσε η Διοίκηση της Ε.Ο.ΠΑΓ. εφόσον εκείνη έμεινε με 10 σωματεία, αντί για 15+ όπως ορίζει ο αθλητικός νόμος. Επειδή όμως παράλληλα με την αποχώρηση των 16 σωματείων από την Ε.Ο.ΠΑΓ., παραιτήθηκε και το προεδρείο του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γ.Γ.Α. (ο μόνος αρμόδιος φορέας διοικητικού και οικονομικού ελέγχου Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών), το οποίο έως και σήμερα δεν έχει επανασυσταθεί, η αθλητική ηγεσία της χώρας δεν έχει αφαιρέσει ακόμη από την Ε.Ο.ΠΑΓ., όπως θα όφειλε, την αθλητική της αναγνώριση. 
Άρα δεν ήταν το νέο έτος (2011) που επιφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη στους αθλητές κανενός αθλητικού σωματείου των παγοδρομιών, αλλά ο Χατζηαθανασίου προσωπικά. Γράφετε ότι: «ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χόκεϋ επί Πάγου Ανδρών, αλλά η Πρωταθλήτρια Ελλάδος δεν αναγραφόταν πουθενά». Μια ομοσπονδία που δε διαθέτει διοίκηση, πως είναι δυνατόν να ανακοινώνει προγράμματα Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, όταν δεν διαθέτει καν αθλητικό παγοδρόμιο εγκεκριμένο από την αθλητική ηγεσία και την Περιφέρεια; Ποια η απόφαση Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΑΓ. που «αποφάσισε» για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, όταν το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΑΓ. ήταν 11μελές από το οποίο αποχώρησαν τα 5 μέλη; 
Αναφέρετε: «ο λόγος ήταν ότι ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. των Ιπτάμενων αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας του σωματείου, για οικονομικούς λόγους, την οποία ανακοίνωσαν προφορικά στους αθλητές». Γιατί δεν γράφετε το όνομα του προέδρου των Ιπτάμενων και τα ονόματα του Δ.Σ. του σωματείου αυτού; Πρόεδρος δεν είναι ο Χατζηαθανασίου; Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ποια είναι; Ποιος σας ανακοίνωσε προφορικά την αναστολή λειτουργίας τους σωματείου; Ο Πρόεδρος Χατζηαθανασίου; Και εφόσον ανακοινώνει ένα σωματείο την αναστολή λειτουργίας του, πως είναι δυνατόν να μετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αλλά παρ’ ολ’ αυτά να στέλνει ταυτοχρόνως αθλητές του σωματείου του, σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα; Όλοι οι ελληνοαμερικάνοι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ δεν είναι εγγεγραμμένοι στους Ιπτάμενους, το σωματείο δηλαδή που ανέστειλε τη λειτουργία του για οικονομικούς λόγους; ΕΙΝΑΙ!!! Κάθε πότε άραγε να συνέρχεται το Δ.Σ. των Ιπταμένων, σε ποια γραφεία και που; Μήπως γνωρίζει κανείς το τηλέφωνο επικοινωνίας με το σωματείο; Ποιοι είναι οι προπονητές του σωματείου; Ποια είναι η γραμματεία; κ.λπ.
Πρέπει να καταλάβετε, ότι χωρίς την έγκριση της Γ.Γ.Α. αλλά και της Περιφέρειας, δεν μπορεί να υπάρχει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Χατζηαθανασίου δεν έχει τέτοιου είδους εγκρίσεις! Άρα με την απόφαση την δική του σας «έθεσαν κυριολεκτικά εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος (του δικού του Πρωταθλήματος)…, …Πρωταθλητές Ελλάδος τα τελευταία 3 χρόνια και ομάδα απ’ όπου προέρχονται σχεδόν όλοι οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας». 
Ποιος ζήτησε «από τους αθλητές να βοηθήσουν ώστε να καλύψουν το υψηλό κόστος προπονήσεων στο Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.»; Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. Χατζηαθανασίου; Ο Πρόεδρος των Ιπταμένων Χατζηαθανασίου; Ο ιδιοκτήτης του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. Χατζηαθανασίου; Ποιος; Από ποιόν ζήτησαν οι αθλητές των Ιπτάμενων διπλές και τριπλές ώρες για προπονήσεις την εβδομάδα; Από τον Χατζηαθανασίου; Ποιος σας ενημέρωσε για την πολιτική του Παγοδρομίου η οποία ήταν «όσο περισσότερες μέρες προπονήστε, τόσο πληρώνετε»; Ο Χατζηαθανασίου; Από ποιόν αντιμετωπιζόταν η Εθνική Ομάδα σαν ένα σωματείο όπως όλα τα άλλα; Από τον Χατζηαθανασίου; Η θέση της Ομοσπονδίας που ήταν η ίδια στην επιστολή που λάβατε αρχές Δεκέμβρη, ποιος την υπογράφει; Ο Χατζηαθανασίου; Ποια η νέα οικονομική πραγματικότητα της Ομοσπονδίας; Ποια Ομοσπονδία; Εκείνη που εξέπεσε το Δεκέμβρη του 2009 λόγω των προσωπικών επιχειρηματικών στόχων του Χατζηαθανασίου; 
Διαβάζουμε σε ένα σημείο: «…αφού ούτε τα μέλη του Δ.Σ. των Ιπτάμενων αλλά ούτε και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κατάφεραν να βρουν λύση…». Σας παρακαλούμε να μας πείτε τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. των Ιπταμένων, αλλά και των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που δεν κατάφεραν να βρουν λύση! Πείτε μας ποιες οι αποφάσεις Δ.Σ. τόσο της Ε.Ο.ΠΑΓ., όσο και των Ιπταμένων που μιλούν για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και από ποιους υπογράφονται!
«Άρα η νέα Εθνική Ομάδα θα αποτελείται από αυτούς που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν, άσχετα με το επίπεδό τους». Οι Εθνικές Ομάδες αποτελούνται από ικανούς αθλητές σαν κι ΕΣΑΣ και ποτέ δεν χωρίζονται σε πλούσιους και φτωχούς! Η Εθνική Ομάδα αποτελείται από ΕΣΑΣ τους ικανότερους από τους αθλητές… κάθε άλλη ομάδα, δεν μπορεί να θεωρείται Εθνική, ούτε Νέα Εθνική… Η Εθνική Ομάδα είναι ΜΙΑ! Δεν υπάρχει παλιά, ούτε νέα!
Χαιρόμαστε που έστω και τώρα πήρατε ως ομάδα την απόφαση να μην κατέβετε να παίξετε στο «Χατζηαθανάσιο Πρωτάθλημα», ακόμη κι αν στερηθείτε οι περισσότεροι από εσάς να παίξετε για τελευταία φορά στη ζωή σας με το Εθνόσημο, δυστυχώς αξίζατε πολλά περισσότερα!!! Αν θέλετε τουλάχιστον να αφήσετε καλή υστεροφημία στο χώρο του αθλητισμού, εκτός από το «Ασημένιο» που φέρατε στη χώρα μας, θα θέλαμε να μιλήσετε εγγράφως για τα κακώς κείμενα της Ε.Ο.ΠΑΓ., έτσι ακριβώς όπως τα βιώσατε, χωρίς φόβο και πάθος. Τέλος, θα θέλαμε από εσάς να συμβάλετε με κάθε έντιμο τρόπο σε μία συλλογική προσπάθεια για την εξυγίανση των αθλημάτων σας, που είναι το καλύτερο δώρο στις επόμενες γενεές. Μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι, και διακατεχόμαστε από πνεύμα σύμπνοιας, υπομονής και επιμονής, θα πετύχουμε κάθε ευγενικό στόχο, βάσει του γνωστού ρητού «ισχύς εν τη ενώση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget