Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έκτακτη Επικαιρότητα:

Braking News
Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα, που δικαιώνουν τον αγώνα του blog «Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών» 100%.
  1. Κάθε δυνατή προσπάθεια να μιλήσει με τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, κατέβαλε ο αυτοαποκαλούμενος «κύριος καθαρά χέρια», κατά την τελετή παρουσίασης της Ολυμπιακής Δάδας του Λονδίνου 2012. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο ακολουθούσε σαν σκυλάκι κατά πόδας τον Περιφερειάρχη, προκάλεσε το μειδίαμα αλλά και πολλά κοροϊδευτικά σχόλια από τους περισσότερους παραβρισκόμενους. Όταν μετά από πολύ ώρα και κόπο, κατάφερε να μιλήσει τελικά με τον Περιφερειάρχη, για να κλείσει μαζί του συνάντηση ώστε να συζητήσουν την καταγγελία της «Αντίστασης στη Διαφθορά των Παγοδρομιών», ο Περιφερειάρχης του θύμισε πολύ σύντομα την τυπική διαδικασία, τον παρέπεμψε δηλαδή στην γραμματέα του, και απομακρύνθηκε.
  2. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέστειλε έγγραφο στην Ε.Ο.ΠΑΓ., με το οποίο ζητά να του επιστραφούν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι περιμετρικές μπάρες προστασίας, που είχε παραχωρήσει δωρεάν στην Ε.Ο.ΠΑΓ. το 2008 και βρίσκονται παρανόμως στο ιδιωτικό παγοδρόμιο της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. στο Athens Heart.
  3. Οι μεσημεριανές επισκέψεις του «άρχοντα του Πάγου» στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι πλέον σχεδόν καθημερινές, παραμένουν όμως ανούσιες, εφόσον δεν έχει καμία δυνατότητα να αντικρούσει τις καταγγελίες που άρχισαν να συσσωρεύονται και που είναι όλες εις βάρος του και εμμένει στην προσωπικά δική του αβάσιμη και στείρα επιχειρηματολογία.
  4. Οι επισκέψεις του εν λόγω «κυρίου» στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΑΓ. και της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., γίνονται όλο και σπανιότερες, εφόσον του προκαλούν κατάθλιψη, ενώ τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει είναι τεράστια, καθώς οι λιγοστοί άνθρωποι που του έχουν απομείνει για να του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έχουν να δούνε μισθό από τον Απρίλιο!
  5. Φημολογείται ότι η άρση της αθλητικής αναγνώρισης της Ε.Ο.ΠΑΓ. έχει δρομολογηθεί και είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα εκδοθεί επίσημα.
  6. Επίσης κάποιες φήμες που κυκλοφορούν, θέλουν την Άλφα Τράπεζα να προχωρά εσπευσμένα σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τόσο του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε., όσο και εκείνων του ιδιοκτήτη, αντίκλητου και εγγυητή του τελευταίου, «Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ.».
  7. Η Περιφέρεια Αττικής που τελικά έλαβε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν της την καταγγελία της «Αντίστασης στη Διαφθορά των Παγοδρομιών» κατά του εν λόγω «κυρίου», και παρά των διαφόρων απαξιωτικών σχολίων ανώνυμων σχολιαστών, έχει παραπέμψει την σχετική αναφορά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της, όπως π.χ.: Διεύθυνση Σωματείων και Γυμναστηρίων, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Διεύθυνση δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κ.λπ., προκαλώντας του μεγάλο πονοκέφαλο και ανώφελα υστερικά ξεσπάσματα.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η παρουσίαση της Ολυμπιακής δάδας του 2012

Παρουσιάστηκε η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η οποία θα μεταφέρει την Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στην βρετανική πρωτεύουσα.
Από Ε.Ο.Ε., Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 13:35
dada_Olympics
Η δάδα θα έχει χρυσό χρώμα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Οργανωτική Επιτροπή. Σχεδιαστές είναι οι Έντουαρντ Μπάρμπερ, Τζέι Όσγκερμπι και η ομάδα τους, ενώ η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαΐου 2012 στην Ελλάδα και στην Αρχαία Ολυμπία, σε μια τελετή που διοργανώνει όπως πάντα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η δάδα θα είναι από αλουμίνιο, θα υπάρχουν σε αυτή 8.000 τρύπες, ενώ η επιφάνειά της θα έχει 3 έδρες. Καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει τους αντίστοιχους Αγώνες που έχει διοργανώσει η αγγλική πρωτεύουσα (1908, 1948 και 2012).
Στις 17 Μαϊου η Φλόγα θα παραδοθεί σε αγγλικά χέρια και η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 70 ημέρες. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της «Λονδίνο 2012» η Φλόγα θα διασχίσει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι χορηγοί των Αγώνων (TSB, Coca Cola και Samsung) θα οργανώσουν τη διαδικασία επιλογής των ανθρώπων που θα κρατήσουν τη δάδα και θα λάβουν μέρος στη λαμπαδηδρομία.
Oι τεχνικές προδιαγραφές της δάδας είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι (άνεμος ταχύτητας 75 μιλίων ανά ώρα, θερμοκρασίες έως -5 βαθμούς Κελσίου και αρκετή βροχή). Καθεμία από τις 8.000 τρύπες που υπάρχουν στην κατασκευή αντιπροσωπεύει 1 από τα 8.000 χιλιόμετρα που θα ταξιδέψει η Φλόγα σε βρετανικό έδαφος.

Συμμορφώθηκε η ΕΟΕ, παρέθεσε τα στοιχεία Απριλίου 2011

Από greek-Olympics, Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011
E.O.E.
Συμμορφώθηκε απόλυτα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών περί αποστολής των οικονομικών της στοιχειών, προκειμένου να συνεχίσει η καταβολή οικονομικής επιχορήγησης.
Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής που κοινοποίησε τους φορείς που έστειλαν τα στοιχεία του μηνός Απριλίου και έτσι θα συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2011. Αντίθετα τον Φεβρουάριο η αρμόδια διεύθυνση δεν είχε στοιχεία από την ΕΟΕ.
Δυστυχώς στη λίστα υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί του δημοσίου, από τους 507 που έχει η λίστα, που δεν ενημερώνουν το Υπουργείο Οικονομικών για το πώς διαθέτουν τα χρήματα που εισπράττουν.

Cyprus Open Ice Figure Skating Championship / Κυπριακό Ανοικτό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ


Time
Saturday, June 25 · 9:00am - 11:00am

Location
Limasol Ice Rink in Cyprus 25 th JUNE 2011 at Limasol Ice Rink

Created By

More Info
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 9 π.μ
CYPRUS OPEN ICE FIGURE SKATING CHAMPIONSHIP 25 th JUNE 2011 at Limasol Ice Rink 9 a.m
Skate Cyprus
CALL FOR ENTRIES AT: 00357 96 65 64 64 Mr. Marious


Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Balkan Ice Hockey Union

by HSC Csiiszereda, on Tuesday 07.06.2011

BIHU



Romania and eight other Balkan states, with the support of International Ice Hockey Federation, founded Balkan Ice Hockey Union, the regional body that will have as main goal the development of hockey in this region of Europe. Read on to find out more! source: rohockey.ro
The initiative belonged to the federation officials in Romania, Serbia and Bosnia Herzegovina, who first met in April last year for a regional development program. The first discussion was attended by representatives of associations from Romania, Serbia, Bosnia Herzegovina, Macedonia, Bulgaria and Turkey. Structure and objectives of the Union were presented by the International Ice Hockey Federation, who came up with the proposed extension of this regional program, so this platform was joined three other countries: Croatia, Slovenia and Greece.
International Ice Hockey Federation appreciated the usefulness of this program and sent one of its representatives to talk, Ernest Aljancic, member of the IIHF, which, ultimately, the Balkans and was elected president of Ice Hockey, with headquarters in Sarajevo.
The Balkan Ice Hockey Union has been designed and structured for a period of five years, the main objectives being:
- Promotion of ice hockey in the region;
- Promotion and development of children at hockey;
- Joint organization of competitions;
- Organizing training camps central;
- Development of technical training by attending seminars to coaches, referees and other officials;
- Development of the relations with the Center of Excellence from Vierumaki
- Develop a marketing program for the region- Cooperation among members
All activities organized by the Balkan Union Ice Hockey Federation will be co-financed by the International Ice Hockey
The first part of the season 2011-2012, provides for the organization in Sarajevo, a camp for the Under 16 national team, which will be led by instructors sent by the international organization. In this field, will attend five players (four + a goalkeeper) with a coach.
In September, Serbia will hold the Nationals Challenge Cup Under 16 World Championship competition organized on the model, the participating teams will be divided into two value groups, according to rankings.
Each team shall be composed of 15 players, two goalies, five officials and an arbitrator being accepted and the proposal that the group should be included more than three players and a goalkeeper in the Under 17. During this competition, IIHF instructors will design a training program specifically for goalkeepers, referees and officials.
The following editions of Challenge U16 Cup will be organized by Turkey (2012), Croatia (2013) and Romania (2014). Under discussion in 2015 will be held for teams Under 20 Challenge Cup, which will be hosted by Greece. 
At club level teams will be organized two regional leagues: Croatia, Slovenia, Macedonia and Bosnia Herzegovina, in a league, Turkey, Bulgaria and Greece, in the other league. For the moment, Romania will not evolve in any of the two leagues, given that our country has a competition in partnership with Hungary.
Representatives of the world court decided to send letters of support from officials of each Member State (the Government Olympic Committee, Ministry of Sports) will highlight the importance of developing the sport, and support for this discipline.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Όποιος έχει την μύγα... μυγιάζεται!

El.pol. Qustion & Answer
Το πρώτο έγγραφο του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Πολιτεία» κατατέθηκε στην Γ.Γ.Α. στις 14.02.2011 και την ίδια ακριβώς ημέρα αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Μετά από τέσσερεις περίπου μήνες πληροφορήθηκε για την ύπαρξή του ο άνευ σωματείων ομοσπονδιάρχης που φημίζεται για τις προσωπικές του έρευνες (βλέπε: τα κανταΐφια είναι που τους έπεσαν βαριά) και επιτέθηκε εναντίον του υπογράφοντα την επιστολή.
Το δεύτερο έγγραφο αποτελεί την απάντηση της «ΕΛ.ΠΟΛ.» της 07.06.2011 τόσο στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, όσο και στον διαμαρτυρόμενο Πρόεδρο, που αναρτήθηκε στο επίσημο blog του κόμματος, την ίδια μέρα. 
Εμείς από την μεριά μας, σαν «Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών», θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί εξάπτεται και απειλεί με μηνύσεις τον πολιτικό φορέα ο υποτιθέμενος Πρόεδρος, εφόσον το πρώτο έγγραφο θέτει απλά και μόνο ερωτήματα (και δεν αποτελεί καταγγελία εις βάρος του), μία κίνηση δηλαδή που αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη;
2. Γιατί άραγε ο συγκεκριμένος «Πρόεδρος» εμμένει σε φραστικές απειλές σε όσους κινούνται με τον οποιονδήποτε τρόπο εναντίον του, αλλά ποτέ δεν προχωρά στην υλοποίησή τους, καταθέτοντας δηλαδή μηνύσεις και αγωγές;
3. Γιατί ο γ.γ.Α. δεν προχωρά στην έρευνα των ερωτημάτων, αλλά και των πολυάριθμων καταγγελιών που έχουν κατατεθεί και εμμένει στο ρόλο του «καλοθελητή», να ενημερώνει δηλαδή τον οποιονδήποτε αθλητικό παράγοντα για κάθε κίνηση που γίνεται εναντίον του και πέφτει στην αντίληψή του; 
4. Στο δεύτερο έγγραφο διαβάζουμε ότι ο Χατζηαθανασίου αιτήθηκε να του δοθεί αντίγραφο των συγκεκριμένων ερωτημάτων. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν είχε το δικαίωμα να πληροφορηθεί την ύπαρξή του κατ’ αυτόν τον τρόπο (ασχέτως από το γεγονός ότι υπήρχε αναρτημένο στο διαδίκτυο από την ημερομηνία παράδοσης), εφόσον το έγγραφο είχε έναν παραλήπτη, δηλαδή τον γ.γ.Α., άραγε ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία για την απόκτηση του αντιγράφου; Το έλαβε δηλαδή βάσει εισαγγελικής παραγγελίας;
5. Γιατί έχει τόση σημασία για τον συγκεκριμένο εμπλεκόμενο αθλητικό παράγοντα να μάθει ποιος ήταν ο συντάκτης του κειμένου, εφόσον είναι επώνυμα υπογεγραμμένο; Στην πραγματικότητα ούτε ο πολιτικός φορέας δεν γνωρίζει τον πραγματικό συντάκτη του κειμένου! 
6. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει για ποιο λόγο, εφόσον ο ίδιος είναι ο πρώτος που γνωρίζει πόσο παράνομος είναι, γιατί διαμαρτύρεται και απειλεί με δικαστικές διαμάχες, όποιον επιβεβαιώνει αυτή την αδιαμφισβήτητη αλήθεια για το άτομό του και συγχρόνως ποτέ δεν προσκομίζει όποια έγγραφα του ζητούνται και δεν τον συμφέρουν;
Τελικά για μία ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι ο εν λόγω «κύριος» τρέφει τόσο μεγάλη εκτίμηση για το άτομό του, είναι τόσο υπέρμετρα εγωιστής και αυτάρεσκος, που χρήζει κατά την γνώμη μας ψυχιατρικής ανάλυσης, διότι πιστεύει ότι πρέπει να γίνεται πάντοτε το δικό του, είτε είναι νόμιμο, είτε όχι και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον ελέγχει, πόσο μάλλον να διανοηθεί να του βάλει εμπόδια στα όποια σχέδιά του.

Τα καταΐφια είναι που τους πέφτουν βαριά

Του Α. Μπέτση, Υπεύθυνος - Επιμέλεια: Ηλ. Δρυμώνας, Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 22.12.2010148_kataifi

Είναι συνταξιούχος, λαμβάνει δύο «παχυλές» συντάξεις, παράλληλα όμως απασχολείται παράνομα ως διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ).
Είναι, με άλλα λόγια, στενός συνεργάτης του κ. Ισίδωρου Κούβελου. Το θέμα αυτό απασχόλησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση κατόπιν καταγγελίας ενός ιδιώτη, του κ. Ιωάννη Γαλυφιανάκη, και αφορά βεβαίως τον γνωστό, από διάφορες θέσεις που έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό, Διονύση Γάγγα.
«Η σχέση εργασίας του δεν τηρεί τους προαπαιτούμενους νόμους 2592/98, άρθρο 1, 3865/10 άρθρο 10 και 2469/97 άρθρο 6. Ο κύριος αυτός κατάφερε να πείσει τον κ. Κούβελο ότι είναι απαραίτητος, ως διευθυντής, με μοναδικό προσωπικό όφελος το οικονομικό κέρδος εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επώνυμη καταγγελία, η οποία διαβάστηκε στην ολομέλεια και καταλήγει ως εξής:
«Τέτοιου είδους πρακτικές έφεραν την Ελλάδα στη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται τώρα». Στη συζήτηση που ακολούθησε οι περισσότεροι σύμβουλοι κράτησαν αποστάσεις, ενώ από την πλευρά του προεδρείου έγινε, αντιθέτως, μια προσπάθεια με διακριτικό τρόπο να υποβαθμιστεί η σοβαρότητα της υπόθεσης. «Κατόπιν έρευνας που διενήργησα, ο μόνος Γαλυφιανάκης, τον οποίο βρήκα, είναι ένας που φτιάχνει... καταΐφια» γνωστοποίησε στην ομήγυρη με ύφος ανθρώπου που μόλις έχει κάνει κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα ο κ. Χατζηαθανασίου των παγοδρομιών.
Κατά τη συγκεκριμένη λογική, όποιος φτιάχνει καταΐφια, δεν έχει προφανώς δικαίωμα να θίξει τα κακώς κείμενα...

«Καλά Χριστούγεννα Χατζηαθανασίου»...

Του Α. Μπέτση, Ελευθεροτυπία, Τρίτη 21.12.2010
«Καλά Χριστούγεννα Χατζηαθανασίου»_Ελευθεροτυπία 21.12
(σ.σ.) Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα από το άρθρο του Α. Μπέτση στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης 21.12.2010. Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε στο συνημμένο έγγραφο.

Για το δημοσίευμα με τίτλο «50.000 κόντρα στις αρχές τους», υπογραμμίζεται ότι «χαρακτηρίζεται σκανδαλώδης μια επιχορήγηση προς την Ομοσπονδία Παγοδρομίας, που αποτελεί οφειλή εξόδων ολυμπιακής προετοιμασίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010, που αποδεδειγμένα έγιναν. Μάλιστα η απόφαση είχε ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση».
Αντί απάντησης παραθέτω πώς υποδέχτηκε την απόφαση το μέλος της ΕΟΕ Μιχάλης Φυσετζίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, είπε: «Καλά Χριστούγεννα θα κάνεις Χατζηαθανασίου. Είσαι ο μόνος που φεύγεις με λεφτά από εδώ μέσα». Αν πρόκειται για σκάνδαλο, ή όχι, να δίνονται 50.000 ευρώ για την προετοιμασία ενός ξένου, που δεν μπορούσε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, το αφήνω στην κρίση σας...

Πενήντα χιλιάρικα κόντρα στις αρχές τους...

Του Α. Μπέτση, Υπεύθυνος - Επιμέλεια: Ηλ. Δρυμώνας, Ελευθεροτυπία, Σάββατο 18.12.2010
Πενήντα χιλιάρικα κόντρα στις αρχές τους _ Ελευθεροτυπία 18.12
Με απόφαση από πολύ ...ψηλά, το κονδύλι της ολυμπιακής προετοιμασίας, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για το 2010, κόπηκε στο βωμό του Μνημονίου, όμως ο... γάτος, ο πονηρός, βρήκε τον τρόπο να πάρει 50.000 ευρώ.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ψήφισε να εισπράξει ο Χρήστος Χατζηαθανασίου της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών τα χρήματα αυτά για την περσινή (!) ολυμπιακή προετοιμασία δύο αθλητών, που δεν πήγαν ποτέ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αμφισβητείται μάλιστα η ελληνική τους ιθαγένεια.
Καμιά ομοσπονδία, κανείς αθλητής ή αθλήτρια υψηλού επιπέδου δεν έχουν πάρει ένα ευρώ για την προσπάθειά τους να δώσουν το «παρών» στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του Λονδίνου, ωστόσο αυτή η απίστευτη εισήγηση, σε καιρούς χαλεπούς για τον ελληνικό λαό, ήρθε προς συζήτηση στην ολομέλεια.
«Δεν είναι δυνατόν, παραβαίνει τις αρχές μου» όρθωσε τη φωνή του ο Γιώργος Γερόλυμπος του τριάθλου. Κοντά του συμπαρατάχτηκαν, επιλέγοντας το λευκό, οι Λάμπης Νικολάου, Πέτρος Σιναδινός, Μανώλης Κολυμπάδης (πινγκ-πονγκ), Μιχάλης Φυσετζίδης (τάε κβον ντο). Λόγω της μιας και μοναδικής αρνητικής ψήφου του κ. Γερόλυμπου, πολύ πιθανόν ο πάρεδρος της Περιφέρειας, στον οποίο πηγαίνουν προς έγκριση τα οικονομικά ζητήματα, να απορρίψει τη σκανδαλώδη... επιχορήγηση.

Let the numbers speak... Αφήστε να μιλήσουν τα νούμερα...

Elite Prospects Greece

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Όταν η αλήθεια δεν φιμώνεται!

fermuar sto stoma
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στην Ακακιών, εφόσον παρά τους τόνους ξερής λάσπης, τις απειλές και τις άνανδρες φραστικές επιθέσεις που δέχεται τόσο το blog, όσο και φίλοι αναγνώστες, αλλά και την εσκεμμένη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του αγώνα μας, με σχόλια όπως: "δεν σας παίρνει  κανείς στα σοβαρά" κ.λπ., στενεύει ο κλοιός όλο και περισσότερο γύρο από το μονομελές επιτελείο της διαφθοράς και της κατάχρησης του ομοσπονδιακού θώκου.
Οι άναρθρες υστερικές κραυγές, οι ύβρεις, ο τραμπουκισμός και ο τρομοκρατικός εκβιασμός προσώπων και καταστάσεων όμως, δεν θα καταφέρουν να μας φιμώσουν.
Άραγε ποιους πιστεύει ότι μπορεί να πείσει ο "ιθύνων νους" της διαφθοράς και της διαπλοκής, με τις έξαλλες επιδρομές του, απειλώντας κυρίως "φραστικά" σε κατάσταση αμόκ, τους πάντες, με μηνύσεις και αγωγές, και όχι με το αυτονόητο, την παρουσίαση δηλαδή, όλων εκείνων των απαιτούμενων απαλλακτικών για εκείνον στοιχείων, που θα είχαν ίσως την δύναμη να αποδείξουν την μη εμπλοκή του, όπως και την αθωότητά του, απέναντι στα όσα έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς εις βάρος του; Γνωρίζει όμως, ότι τέτοια "απαλλακτικά" για εκείνον στοιχεία δεν υπάρχουν, ούτε μπορεί να τα κατασκευάσει και γι' αυτό αντιδρά κατ' αυτόν τον τρόπο. 
Οι καταγγελίες είναι πολλές, όπως επίσης πολλά είναι και τα διαπραχθέντα αδικήματα που τον βαρύνουν. Από την πλευρά μας πάντως νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση και ηθική δικαίωση βλέποντας ότι οι επίμονες και επίπονες προσπάθειές μας αρχίζουν να πιάνουν τόπο, έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένουμε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Μια ζωή του "πάρε"...

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ: Αύξηση θέλει η ομοσπονδία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/06/2001 
12495ice_surface01
Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ) διαμαρτύρεται γιατί εγκρίθηκε γι' αυτήν για το 2001 επιχορήγηση από την πολιτεία ύψους 5 εκατ. δρχ., τη στιγμή που το ανάλογο κονδύλι για το 2000 ήταν 101 εκατ. δρχ.
Η ΕΟΠΑΓ τονίζει πως η τρέχουσα είναι χρονιά προετοιμασίας εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002 και ως εκ τούτου θα έπρεπε να υπάρξει σημαντική αύξηση της επιχορήγησης, σε σχέση με αυτήν του 2000. Ζητεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και να εκδώσει άμεσα απόφαση προκαταβολής που να καλύπτει τουλάχιστον τις μέχρι τώρα δαπάνες της το 2001, αφού η ομοσπονδία πρέπει να καλύψει μεταξύ άλλων το κόστος προετοιμασίας των αθλητών των εθνικών ομάδων, τα τρέχοντα έξοδα λειτουργίας των γραφείων της και το κόστος συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες. 
Η ΕΟΠΑΓ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή εκτέλεσης της υπ' αριθ. 2221 απόφασης ανάκλησης της αθλητικής της αναγνώρισης που είχε εκδώσει στις 31/1/2001 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε τον Απρίλιο προσωρινή διαταγή, με την οποία διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης αυτής της απόφασης του κ. Φλωρίδη, μέχρι και την έκδοση απόφασης της Επιτροπής Αναστολών επί της εκκρεμούσης αίτησης αναστολής που έχει υποβάλει η ΕΟΠΑΓ. 
Η ΕΟΠΑΓ υποστηρίζει πως ο κ. Φλωρίδης πριν λάβει την απόφαση 2221/31.1.2001 «στέρησε από τα σωματεία και από την ΕΟΠΑΓ, το συνταγματικό, κατοχυρωμένο βάσει του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος και του άρθρου 6 παρ. 1 του κώδικα διοικητικής δικονομίας δικαίωμα της ακρόασης» και διεκδικεί νομικά τη δικαίωσή της.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Χρήστος Χατζηαθανασίου: Ο πρόεδρος «καθαρά χέρια» αποκαλύπτεται!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/02/2007
Ελευθεροτυπία - Απογευματινή Αδέσμευτη Εφημερίδα
(σ.σ.: Ακολουθεί απόσπασμα του άρθρου του Ανδρέα Μπέτση στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 18.02.2007. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο συνημμένο έγγραφο. Σκοπός της αναδημοσίευσης είναι, να δείξουμε στο αναγνωστικό κοινό, ότι ουσιαστικά τίποτε δεν έχει αλλάξει στην Ε.Ο.ΠΑΓ., κι ότι ο συγκεκριμένος "αθλητικός παράγοντας" κατηγορείται μια ζωή για τα ίδια περίπου παραπτώματα, χωρίς να έχει αποκομίσει τίποτ' απολύτως από τα παθήματά του κατά την διάρκεια της 25ετούς θητείας του, ενώ η στείρα επιχειρηματολογία του παραμένει σταθερά η ίδια). 

Την Τρίτη και... 13 Φεβρουαρίου 2007 στα γραφεία της «Ε» έφθασε ένας ογκώδης φάκελος, το περιεχόμενο του οποίου ξεπερνούσε τις 130 (!) δακτυλογραφημένες σελίδες. Ηταν η απάντηση του Χρήστου Χατζηαθανασίου, επιχειρηματία και ταυτόχρονα προέδρου, τόσο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ), όσο και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ), για όλα όσα έφεραν τον κύριο αυτόν στην πρώτη σειρά της δημοσιότητας εδώ και αρκετά χρόνια.
Μέσα στα «στοιχεία» του κ. Χατζηαθανασίου, περίοπτη θέση κατέχει η Κων. Μπουρμπούλια, η γνωστή ανακρίτρια θυμίζουμε πρόσφατα επέστρεψε στον Κορυδαλλό. 
* «Η κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια δεν είχε καμία σχέση τότε (2001 και 2002), ούτε με παραδικαστικά, ούτε με οτιδήποτε άλλο. Μία απλή πρωτοδίκης ήταν. Ούτε κατ' όψιν δεν τη γνωρίζω», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ, προσθέτοντας πως στην περίπτωσή του «απλά διαβίβασε την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών». 
«Ιπτάμενοι παγοδρόμοι»
Ποια ήταν η εναντίον του κατηγορία; Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ο κ. Χατζηαθανασίου, πρόεδρος (και) του σωματείου «Ιπτάμενοι παγοδρόμοι», ωραιοποιεί τα πράγματα. 
* «Με τα λεφτά μου συντηρούσα το σωματείο κι όταν κάποια στιγμή τα μέλη μού επέστρεψαν ένα μικρό ποσό όσων είχα δώσει, οι έντιμοι ελεγκτές του υπουργείου Αθλητισμού με παρέπεμψαν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος».
Εκείνη την εποχή ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης είχε καταγγείλει επίσης με στοιχεία ότι ο κ. Χατζηαθανασίου, που διέθετε ιδιωτικό παγοδρόμιο, το νοίκιαζε παρανόμως στην Ομοσπονδία για να κερδίζει χρήματα. Οταν στριμώχτηκε, μεταβίβασε την κυριότητα του παγοδρομίου στον πατέρα του, πράγμα που επίσης απαγορεύεται από το νόμο.
* «Δεν είχα κανένα νομικό πρόβλημα ασυμβιβάστου. Από αυξημένη ευαισθησία και γιατί κουράστηκα να αντιμετωπίζω λάσπη μεταβιβάστηκαν οι μετοχές σε ξένη εταιρεία, ο δε πατέρας μου ουδέποτε υπήρξε, όσο ζούσε, μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, όπως συκοφαντικά αναφέρει ο κ. Λιάνης», λέει τώρα.
Η εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 10 χρόνια στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας από την τότε ΕΦΙΠ.
* «Ο κ. Φλωρίδης παρέπεμψε το δ.σ. της Ε.Ο. Παγοδρομιών για υποτιθέμενες ατασθαλίες, βάσει πορισμάτων του ελεγκτικού συμβουλίου και η "καθαρή" ΕΦΙΠ του ΠΑΣΟΚ, για το ίδιο αδίκημα αθώωσε τους 17 από τους 20 και τιμώρησε εμένα και δύο συνεργάτες μου με την αθώα ποινή των 10 ετών», σημειώνει ο κ. Χατζηαθανασίου.
Υπήρξε με άλλα λόγια θύμα κομματικών διώξεων, συνωμοσίας, συκοφαντιών. Γι' αυτό καλεί τώρα σε δημόσιο διάλογο τον Γ. Λιάνη, «να έρθει με τα στοιχεία του». Οχι τυχαία. Ο κ. Λιάνης στη δήλωσή του με τίτλο «Μπουρμπουλήθρες» που δημοσιεύτηκε και στην «Ε» (25/1/07) είχε επισημάνει, αναφερόμενος στο περίφημο σκάνδαλο του τεμαχισμού του πάγου στις αρχές του 2005:
* «Ο ανεκδιήγητος Χατζηαθανασίου είναι η γνωστή μαμή που ξεγέννησε σε μία νύχτα τις τέσσερις μαϊμούδες ομοσπονδίες από την μητέρα ομοσπονδία της Παγοδρομίας».

Ο προνοητικός...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, για όσους το πάθημα δεν γίνεται μάθημα!
Του Α. Μπέτση, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/03/2009
Στις 11 Ιουλίου 2001, ο (τότε) υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης, με απόφασή του, ανακάλεσε την αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, επειδή «δεν διέθετε τον νόμιμο αριθμό σωματείων και δεν λειτουργούσε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα προβλεπόμενα από το καταστατικό της Ομοσπονδίας».
Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. Χρήστος Χατζηαθανασίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, όμως το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο στις 25 Μαΐου 2004 απέρριψε την αίτηση, δικαιώνοντας απόλυτα τον κ. Φλωρίδη.
Ο πάγος όμως δεν έλιωσε, γιατί ο άρχοντάς του Χρήστος Χατζηαθανασίου απέδειξε ακόμη μία φορά πόσο προνοητικός είναι. Εξι ημέρες πριν, στις 19 Μαΐου 2004, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός (είναι πλέον κυβέρνηση η Ν.Δ.), για να προλάβει τις εξελίξεις (τις οποίες μάλλον γνώριζε, όλως περιέργως), ανακάλεσε την απόφαση Φλωρίδη, ξαναδίνοντας την αθλητική αναγνώριση στην Ε.Ο.ΠΑΓ.
Είχαν ξεκινήσει ήδη η επιχείρηση άλωσης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η στρατολόγηση παραγόντων. Ούτε για όργια συγκάλυψης μπορεί να μιλήσει κανείς ούτε για αμαρτωλή συνδιαλλαγή. Μια απλή, συνηθισμένη ιστορία είναι, από αυτές που συμβαίνουν (και θα συμβαίνουν) στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνον...

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Όπως όλοι διαβάσατε στις τελευταίες αναρτήσεις, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο του αθλητισμού και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.
Το γεγονός ότι φέτος δεν επιχορηγήθηκε η Ε.Ο.ΠΑΓ. μας κάνει να εικάζουμε ότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία προορίζεται για κλείσιμο. Αυτό σημαίνει ότι οι "αγώνες", οι "κόποι", οι "θυσίες" και οι "προσωπικές οικονομικές ενισχύσεις" του επί 25ετίας Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ. θα πάνε "στράφι".
Δυστυχώς παρά τις ολόθερμες ελπίδες γονέων, αθλητών και αθλητικών παραγόντων, να αναγνωριστούν οι "σπάνιες" ικανότητες αυτού του ξεχωριστού ανδρός, αποκλείεται ο κ. Χατζηαθανασίου να διορισθεί ως ο πρώτος πρόεδρος της υπερομοσπονδίας, εφόσον δεν ζούμε σε μία αξιοκρατική κοινωνία. 
Και όπως έτσι άδοξα θα λήξει η θητεία του ως "Πρόεδρος" Ομοσπονδίας, έτσι θα καταστραφεί και ως επιχειρηματίας, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η Ε.Ο.ΠΑΓ. και το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. υπήρξαν πάντα "συγκοινωνούντα δοχεία" σε ό,τι αφορά την στενή οικονομική τους σχέση. 
Ο μόνος προνοητικός απ' ό,τι φαίνεται, είναι ο "πρώην" αρχηγός της "πρώην" Εθνικής Ομάδας του Χόκεϋ επί Πάγου κ. Καλύβας, που τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο στόχαστρο της δημοσιότητας. Προσέλαβε ως οικονομική σύμβουλο την κα. Μαντώ Μαυρογένους, γνωστή ως "Μπουμπουλίνα", διότι επιθυμούσε τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που κέρδισε από τον αθλητισμό, να τα διαθέσει σε μία σίγουρη επένδυση. Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία, που σας παρουσιάζουμε κατ' αποκλειστικότητα, έχει ήδη μεριμνήσει στο άνοιγμα προσωπικής επιχείρησης, ενός ψητοπωλείου δηλαδή, σε κεντρικό σημείο των Αθηνών. Προτίθεται μάλιστα, επειδή πάντα υπήρξε το "καλό παιδί" του ελληνικού χόκεϋ, να προσφέρει την θέση του "λαντζιέρη" στον κ. Χατζηαθανασίου, ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπληρώσει σιγά - σιγά τα υπέρογκα οφέλη του. Κάναμε τα αδύνατα - δυνατά να τον πείσουμε να προσλάβει στην θέση του "αρχηδιανομέα" τον γνωστό επαγγελματία χοκεΰστα - συγγραφέα - αρθρογράφο κ. Ιωάννου. Μάθαμε επίσης ότι την αρχιτεκτονική και κατασκευαστική επιμέλεια του χώρου την ανέλαβε η "AVANTES Constructions". Στα εγκαίνια παρευρέθησαν αθλητές και όλα τα μέλη των Δ.Σ. όλων των πολυάριθμων σωματείων της Ε.Ο.ΠΑΓ. Επίτιμοι καλεσμένοι ήσαν ο αθλητής του χόκεϋ κ. Παγώνης, όπως επίσης και ο γνωστός bon - viveur και πρώην χρυσοπληρωμένος τεχνικός σύμβουλος κ. Κετσεκιουλάφης, που έμειναν κατενθουσιασμένοι από την γευσητέλεια των εδεσμάτων και κυρίως από την πλούσια κάβα.
Άτιμη κοινωνία... άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις! 

Υ.Γ. Το ψητοπωλείο της φωτογραφίας μας είναι πραγματικό και η επωνυμία του αποτελεί απλή συνωνυμία με τον εν λόγω αθλητή. Όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο, αποτελούν δημιούργημα της φαντασίας μας και ζητάμε την κατανόηση απ' όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται σ' αυτό. 

Τρικυμία από τα σκάνδαλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Εν αμφιβόλω τίθεται η παραμονή στην ΕΟΕ του κ. Ι. Βασιλειάδη αφού η πολιτεία του στο φαληρικό Παλέ έχει μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης
ΤΟ ΒΗΜΑ αθλητισμός 17/01/2010, 06:51
Οι κκ. Ι. Βασιλειάδης (αριστερά) και Ευ. Σουφλέρης αποκαθηλώθηκαν από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα, του ΣΕΦ, με τον δεύτερο να διώκεται (και) για κακουργηματικές πράξεις

Πόρισμα του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει διάτρητο διαγωνισμό προσλήψεων «συγγενών και φίλων» από την παυθείσα νεοδημοκρατική διοίκηση.
Έως τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη λεωφόρο Κηφισιάς φτάνουν τα... απόνερα από την τρικυμία σκανδάλων που προκάλεσε η προηγούμενη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας υπό τους «γαλάζιους» αθλητικούς παράγοντες κκ. Γιάννη Βασιλειάδη και Βαγγέλη Σουφλέρη. Το εμπιστευτικό πόρισμα του ΑΣΕΠ στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου για τον διάτρητο διαγωνισμό προσλήψεων «συγγενών και φίλων» που διενήργησε το νεοδημοκρατικό δίδυμο διαπιστώνει αξιόποινες πράξεις και βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα για τα περαιτέρω. 
Η ανακίνηση της δικαστικής διαδικασίας σε βάρος της πρώην ηγεσίας του ΣΕΦ θέτει εν αμφιβόλω τη συνέχιση της παρουσίας του κ. Βασιλειάδη στην ΕΟΕ, στην οποία κατέχει τη σημαίνουσα θέση του προέδρου ολυμπιακής προετοιμασίας. Ο παράγοντας της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας και πρώην πρόεδρος του φαληρικού Παλέ κινδυνεύει να έχει την τύχη του συνεργάτη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΣΕΦ κ. Σουφλέρη, ο οποίος αποπέμφθηκε από την ΕΟΕ μετά την αποκάλυψη ότι διώκεται δικαστικά για κακουργηματικές πράξεις (απάτη κατ΄ εξακολούθηση και υπεξαίρεση). 
Ευθύνες και σε υπαλλήλους 
Το πόρισμα-φωτιά του ΑΣΕΠ επιτάχυνε τις διαδικασίες αντικατάστασης της «γαλάζιας» διοίκησης του ΣΕΦ. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, εγκαταλείποντας την τακτική της «ήπιας προσαρμογής», ζήτησε εκτάκτως στις 30 Δεκεμβρίου τις παραιτήσεις της προηγούμενης διοίκησης και εγκατέστησε νέα με επικεφαλής δύο ανώτερους υπαλλήλους της ΓΓΑ, την κυρία Μαρία Μανιδάκη και τον κ. Κώστα Βαλεργάκη. Το αξιοσημείωτο είναι όμως ότι τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοίκησης ήταν αναπληρωματικά στην προηγούμενη και θεωρούνται «γαλάζιοι». 
Μάλιστα μεταξύ αυτών είναι ο δικηγόρος κ. Ανδρέας Μαλάτος , εξέχων στέλεχος της ΓΓΑ επί υφυπουργίας των κκ. Γιώργου Ορφανού και Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε προσφάτως διευθυντής προαγωγής στη ΓΓΑ, ενώ έντονες φήμες τον θέλουν να αναλαμβάνει και το κρίσιμο πόστο του υπεύθυνου κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η σύνθεση της νέας διοίκησης προκάλεσε αμηχανία στους προσκείμενους στο ΠαΣοΚ συνδικαλιστές, ορισμένοι εκ των οποίων εκτιμούσαν ότι αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια της νέας ηγεσίας του ΣΕΦ για κάθαρση σε έναν χώρο επιβαρημένο διαχρονικά από οσμές σκανδάλων. 
Ο διάτρητος διαγωνισμός αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή του γαλάζιου «πάρτι» στο φαληρικό Παλέ και εξακολουθεί να το ταλαιπωρεί, αφού δεν έχει αποκατασταθεί η τάξη με την πρόσληψη αυτών που τη δικαιούνταν. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί από το ΑΣΕΠ η έγκριση για να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες προσλήψεων και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία του ΣΕΦ αλλά και δεκάδων δικαιούχων. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγεσία του Σταδίου έχει προχωρήσει τις υπηρεσιακές διαδικασίες για να διεξαχθεί ΕΔΕ με βάση το πόρισμα του ΑΣΕΠ και να καταλογισθούν ευθύνες σε υπαλλήλους του ΣΕΦ που είχαν καίρια συμμετοχή στις διαδικασίες του διαγωνισμού.
Καταγγελίες για αμοιβές και προμήθειες 
Η προηγούμενη διοίκηση είχε προχωρήσει στην πρόσληψη 52 υπαλλήλων καταστρατηγώντας τις διατάξεις του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με καταγγελίες, αρκετοί εξ αυτών ήταν συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης, ενώ υπήρξε και μία περίπτωση μέλους του ΔΣ του ΣΕΦ που προσέλαβε τον εαυτό του! Οταν το ΑΣΕΠ με την απόφαση 2802 του Δ΄ τμήματος ζήτησε την αναμόρφωση των πινάκων, η «γαλάζια» ηγεσία του Σταδίου κατέφυγε, χωρίς επιτυχία όμως, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της. Μετά την αποτυχία αυτή η διοίκηση του ΣΕΦ συντάσσει νέους πίνακες και τους εγκρίνει τον Μάρτιο του 2009. Μόνο που η ανάρτηση των νέων πινάκων έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2009 (!), τρεις ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές και αφού πλέον οι γαλάζιοι διοικούντες είχαν αποδεχθεί ότι έχασαν το παιχνίδι. Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα του ΑΣΕΠ, κινδυνεύουν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα σπασμένα αφού ενδέχεται να καταβάλουν τις αμοιβές όσων παρανόμως είχαν προσλάβει. 
Ο περιβόητος διαγωνισμός όμως δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό σκάνδαλο που... κόσμησε τη θητεία των κκ. Βασιλειάδη και Σουφλέρη. Στους διαδρόμους του ΣΕΦ βοούν οι καταγγελίες για τις υπέρογκες αμοιβές των ημετέρων (η γραμματέας του κ. Σουφλέρη εμφανίζεται με ετήσιες αποδοχές 102.000 ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο του προβλεπομένου), για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, για προνομιακή εξυπηρέτηση ημετέρων σωματείων από τον χώρο του τζούντο (ο κ. Σουφλέρης ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας) και για παραχώρηση υλικού του ΣΕΦ για τη δημιουργία παγοπίστας στην ομοσπονδία παγοδρομιών του ομοϊδεάτη τους κ. Χρήστου Χατζηαθανασίου.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ποιοι Οργανισμοί θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν, τα κριτήρια των απολύσεων

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προβεί στην ανακήρυξη αναδόχων εταιρειών που θα καταρτίσουν μελέτες περικοπής δαπανών για τους υπό συγχώνευση και κατάργηση οργανισμούς. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι από τη γενναία καταγραφή των λειτουργικών δαπανών που θα περικοπούν θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των υπό απόλυση υπαλλήλων.
"Η" Online 5/6 12:15
Τους πρώτους 11 φορείς που θα ανασυγκροτηθούν, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν μέχρι τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος.
Απασχολούν περίπου 6.688 υπαλλήλους, εκ των οποίων ένα μεγάλο τμήμα θα περάσει από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να μεταταγεί στο Δημόσιο.
Οι φορείς αυτοί είναι: ΕΡΤ Α.Ε., Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική ΑΕ, ΕΟΜΜΕΧ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας , Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας, Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Οι επόμενοι
Στην επικίνδυνη ζώνη μπαίνουν πλέον 135 Οργανισμοί του Δημοσίου που απορροφούν περισσότερα από το 91% των κρατικών επιχορηγήσεων και θα ενταχθούν σε προγράμματα ανασυγκρότησης, συγχωνεύσεων ομοειδών φορέων, καταργήσεων, ακόμα και αποκρατικοποιήσεων. Στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα επιτευχθεί με μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά πλέον και με απολύσεις προσωπικού κυρίως από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και ΑΕ του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Ηδη ο κ. Θ. Πάγκαλος ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να καταργήσει ή να ανασυγκροτήσει 75 Οργανισμούς μέχρι τον Οκτώβριο, οι οποίοι απασχολούν 7.000 εργαζόμενους. Κάθε τρίμηνο θα ανακοινώνεται και νέα ομάδα δημόσιων φορέων οι οποίοι θα καταργούνται ή θα συγχωνεύονται. Το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών θα ολοκληρωθεί το 2015.
Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προβεί στην ανακήρυξη αναδόχων εταιρειών που θα καταρτίσουν μελέτες περικοπής δαπανών για τους υπό συγχώνευση και κατάργηση δημόσιους οργανισμούς. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι από τη γενναία καταγραφή των λειτουργικών δαπανών που θα περικοπούν θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των υπό απόλυση υπαλλήλων.
Επίσης θα δημιουργηθεί ένας «οδικός χάρτης» συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια εφαρμογής αντίστοιχων προγραμμάτων στο μέλλον. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα επιχειρησιακά σχέδια των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων, τα οποία θα συνοδεύονται από μελέτες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Στις μελέτες θα καταγράφεται το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο είτε θα μπαίνει σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας λαμβάνοντας το 50% των αποδοχών του για 3-5 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, είτε θα θεωρείται υπό μετάταξη για τον στενό δημόσιο τομέα και θα περνάει από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών, όπου ο νέος ιδιοκτήτης θα προβεί σε απολύσεις, το συγκεκριμένο προσωπικό δεν θα μπορεί να αιτηθεί τη μετάταξή του στο Δημόσιο.
ΑΣΕΠ
Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν θα γίνουν απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα επέμενε στην απόλυση προσωπικού για να επιτευχθούν μόνιμες εξοικονομήσεις στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, αφού θεωρεί ότι η διαδικασία των μετατάξεων δεν έχει αποδώσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πιέστηκε για να προχωρήσει σε «συμβολικές» απολύσεις έως και 10.000 υπαλλήλων που θα επιτύχουν οικονομικό όφελος, αλλά θα στείλουν και μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μειώσει το σπάταλο κράτος.
Η κυβέρνηση θα εισαγάγει αμέσως στο Κοινοβούλιο –είτε στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων είτε σε άλλο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών εντός του Ιουνίου– διατάξεις που θα δίνουν την αρμοδιότητα αξιολόγησης των μεταταγέντων στο ΑΣΕΠ και θα προσδιορίζουν τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν.
Για το σύνολο των υπό μετάταξη υπαλλήλων θα αναζητούνται αντίστοιχες θέσεις με αυτές που υπηρετούν σε όλο τον δημόσιο τομέα. Το ΑΣΕΠ θα προκηρύσσει τις θέσεις και θα υποβάλλουν αιτήσεις οι υπό μετάταξη υπάλληλοι, οι οποίοι θα μοριοδοτούνται για τα προσόντα που διαθέτουν σε σχέση με τις απαιτήσεις της θέσης που διεκδικούν, την προϋπηρεσία, την οικογενειακή τους κατάσταση, τον υπηρεσιακό τους φάκελο, ενώ συζητείται η θεσμοθέτηση συνέντευξης.
Αν υπολογιστεί ότι η νέα αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» θα επιτρέπει περίπου 5.000 προσλήψεις κατ' έτος (η μετάταξη θεωρείται απόλυση και επαναπρόσληψη) και με δεδομένο ότι θα γίνονται 1.000 - 1.500 προσλήψεις διοριστέων κατ' έτος, τότε ένας σημαντικός αριθμός υπό μετάταξη υπαλλήλων από τους συγχωνευόμενους και καταργούμενους φορείς θα μένουν εκτός Δημοσίου και θα απολύονται, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν σε καθεστώς αναμονής για τη μετάταξή τους για δύο ή τρία χρόνια.
Η λίστα-φωτιά με τους πρώτους 85
Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. • Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας • Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών • Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας • Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων • Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων • Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας • Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» • Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός • Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών • Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών • Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης • Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων • Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών • Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. • Ινστιτούτο Νεολαίας • Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων • Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης • Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας • Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. • Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου • Θεσσαλική Εταιρία Ψυχικής Υγείας • Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας • Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων • Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α. Ε. • Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων • Πανεπιστημιακή Λέσχη Πανεπιστημίου Αθηνών• Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης • Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου ΚοσμάΟργανωτική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 • Εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΙΡΙΣ» • Οργανισμός Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης «Δήμητρα» • Ελληνική Ομοσπονδία ΠετοσφαίρισηςΟμοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος • Διεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας • Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Του Παιδιού και Του Εφήβου • Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία • Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας • Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς • Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού • Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο ΝΕΣΤΩΡ» • Φορέας Ψυχικής Υγείας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» • Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία • «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» • ΚΛΙΜΑΚΑ - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου • Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους • Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού • Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών • Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας • Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης • Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου • Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας • Μουσείο Μπενάκη • Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου • Εταιρία Ψυχοκοινωνικής - Κινητικής Αποκατάστασης και Μέριμνας Υγείας • Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ • Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών ΣωματείωνΕθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες • Πανελλαδική Ενωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη • ΣΥΝΘΕΣΗ - Εταιρεία Ερευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης • Ειδικό Ταμείο Οργανώσεως Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης • Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «ΑΘΗΝΑ» • Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες • ΕΔΡΑ Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων • Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών • ΑΛΘΑΙΑ Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας • Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων • Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή • Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας • Οργανισμός Εθελοντισμού «ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» • Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ερευνας Παρέμβασης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ • Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών • Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού • «Συν-ειρμός» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης • Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς • Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης • Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης • Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων • Ωδείο Αθηνών • Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης • ΙΑΣΙΣ • Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης • Εθνικό Κέντρο Ερευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Οι 50 φορείς που έπονται
Οι 50 φορείς της γενικής κυβέρνησης που θα μπουν στην επικίνδυνη ζώνη μέχρι το τέλος του 2011 είναι: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού • Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων • Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων ΑΕ • Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού • Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς ΑΕ • Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων • Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο • Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων • Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά» • ΤΕΙ Αθήνας • Αιγινήτειο Νοσοκομείο • Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών • Εθνική Λυρική Σκηνή • Πανεπιστήμιο Κρήτης • Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας • Ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία Περιοχής Αθηνών - Πειραιώς ΑΕ • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων • ΤΕΙ Θεσσαλονίκης • Εθνικό Κέντρο Ερευνας «Δημόκριτος» • ΤΕΙ Κοζάνης • Αρεταίειο Νοσοκομείο • Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης • Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας • Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας• ΤΕΙ Πειραιά• Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Κρήτης • Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ • ΤΕΙ Λάρισας • Πανεπιστήμιο Αιγαίου • Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών • Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων • ΤΕΙ Πάτρας • Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής • Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών • ΤΕΙ Ηπείρου • Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος • Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας • Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών • Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών • ΤΕΙ Λαμίας • Εθνικό Θέατρο • Πανεπιστήμιο Πατρών • Πανεπιστήμιο Πειραιώς • Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης • ΤΕΙ Ιονίων Νήσων • ΤΕΙ Καλαμάτας.
Νέο τοπίο με «μισθωτή εφεδρεία»
Η ευρεία εφαρμογή προγραμμάτων «μισθωτής εφεδρείας» στο δημόσιο εντάχθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έπειτα από συμφωνία της κυβέρνησης και της τρόικας. Την πρόταση για εφαρμογή αντίστοιχων προγραμμάτων εισηγήθηκε πρώτη η ΝΔ και η πρότασή της αποτέλεσε πεδίο συμφωνίας των δύο μεγάλων κομμάτων.
Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου του ευρύτερου δημόσιου τομέα χρειάζονται 3-5 χρόνια προκειμένου να βγουν στη σύνταξη και να χαρακτηριστούν ως πλεονάζον προσωπικό τού υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέα που απασχολούνται, τότε θα τίθενται σε καθεστώς «μισθωτής εφεδρείας», δηλαδή θα αποχωρούν από την εργασία τους και θα είναι στη διάθεση της υπηρεσίας όποτε τους καλέσει. Θα αμείβονται με το 50% των αποδοχών που ελάμβαναν και το κράτος θα καταβάλλει τις εργοδοτικές εισφορές. Οταν πλέον συνταξιοδοτηθούν θα λαμβάνουν το εφάπαξ που τους αναλογεί. Με αυτή τη μέθοδο γίνεται μία προσπάθεια να αυξηθούν οι αποχωρήσεις από τον δημόσιο τομέα δημιουργώντας -όπως λένε κυβερνητικά στελέχη- και ένα «δίχτυ προστασίας» σε υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.
Ο στόχος να μειωθεί το δημόσιο κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το 2015 θα είναι εφικτός, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, μόνο από το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων που αναμένεται τα επόμενα χρόνια λόγω συνταξιοδότησης μίας μεγάλης φουρνιάς δημοσίων υπαλλήλων που διορίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80.
Οι υπολογισμοί της κυβέρνησης δεν έπεισαν την τρόικα και για να επιτευχθεί μείωση του μισθολογικού κόστους, θα μειωθούν κατά 50% οι συμβασιούχοι (από 50.000 θα προσληφθούν 25.000), ενώ η αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων θα μετατραπεί από «1 προς 5» σε «1 προς 10».
Ολόκληρο το δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί

Rouen to host Super Final

Nineteen teams will play in 2011-2012 Continental Cup
By I.I.H.F. on 04.06.2011
The Continental Cup Super Final goes back to Rouen, France, where it was hosted in 2009.
Photo: Martin Merk

BUDAPEST – The International Ice Hockey Federation has determined the clubs, groups and dates for the 2011-2012 IIHF Continental Cup at the Annual Continental Cup Meeting in Budapest, Hungary.
The Super Final will be held in Rouen, France, January 13-15, 2012. The Rouen Dragons hosted the event already in 2009 in their small, but atmospheric Île Lacroix Arena. The club from the Normandy region recently defended its title in the French Ligue Magnus.
Reigning Continental Cup champion Yunost Minsk from Belarus will be the other pre-qualified team for the Super Final. Yunost is a regular Continental Cup participant, having won the Belarusian championship three years in a row.
Two more finalists will be determined in the preliminary round events. In total 19 teams from as many countries will participate in the Continental Cup that is spread over four stages and six tournaments.
Almost all teams are national champions from their countries. A notable exception is Russia’s representative Rubin Tyumen, which won the VHL, Russia’s second-tier league.
Donbass Donetsk, the winner of the Ukrainian league, will also play in the VHL next season and will host one of the two third-round tournaments of the Continental Cup. The other will be held in Herning, Denmark.
The second-round groups will be played in Dunaujvaros (Hungary) and Miercurea Ciuc (Romania) while the first round takes place in the Turkish capital of Ankara.

2011-2012 IIHF Continental Cup
First round, 30 September - 2 October 2011:
Group A in Ankara, Turkey: White Caps Turnhout (BEL), Baskent Yildizlari Ankara (TUR), Tartu Kalev-Välk (EST), Metula HC (ISR).

Second round, 21-23 October 2011:
Group B in Dunaujvaros, Hungary: HYS The Hague (NED), CH Jaca  (ESP), Dunaujvarosi Acelbikak (HUN), Winner Group A.
Group C in Miercurea Ciuc, Romania: Liepajas Metalurgs (LAT), Olimpija Ljubljana (SLO), HSC Csikszereda (ROU), Beibarys Atyrau (KAZ).

Third round, 25-27 November 2011:
Group D in Herning, Denmark: HC Asiago (ITA), Sheffield Steelers (GBR), Herning Blue Fox (DEN), Winner Group B.
Group E in Donetsk, Ukraine: Rubin Tyumen (RUS), Cracovia Krakow (POL), Donbass Donetsk (UKR), Winner Group C.

Super Final, 13-15 January 2012:
Group F in Rouen, France: Rouen Dragons (FRA), Yunost Minsk (BLR), Winner Group D, Winner Group E.
The delegates at the annual Continental Cup meeting in Budapest decided about the groups and hosts of the 2011-2012 IIHF Continental Cup.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Όλες οι ομοσπονδίες σε μία...

Σοκ στο χώρο του αθλητισμού, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα πολιτικών εφημερίδων συγχωνεύονται όλες οι ομοσπονδίες σε μια και θα υπάρχουν γραμματείες για κάθε άθλημα.
Επιμέλεια: Στέφανος Λεμονίδης, Sport24.gr Δημοσίευση: 06 Ιουνίου 2011 19:28
Μια απόφαση σωστή, αν τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια, κι αν στελεχωθεί η νέα υπερομοσπονδία με τεχνοκράτες και όχι με παράγοντες που θέλουν να «βγάλουν» από τα αθλήματα, όπως συνήθως συμβαίνει.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα συστεγασθούν όλες οι ομοσπονδίες σε κτίρια του δημοσίου (όπως οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και η παραλία του φαληρικού δέλτα που είναι άδεια) και δεν θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ενοίκια (η ΓΓΑ πληρώνει σε ιδιώτη ετήσιο ενοίκιο 4 εκατομμύρια ευρώ και κοινόχρηστα 600.000).
Η συγχώνευση θα φέρει και μείωση των υπαλλήλων, αφού θα υπάρχει κοινό λογιστήριο, κοινός διαχειριστής υλικού κλπ), ενώ θα μειωθεί και η γραφειοκρατία.
Κι εδώ ξεκινάει η αντίδραση πολλών. Πρώτα απ' όλα των προέδρων που θα χάσουν τη θέση τους, αλλά και των συμβούλων (αλήθεια τι χρειάζονται 21 ανενεργοί σύμβουλοι σε κάθε ομοσπονδία;).
Και φυσικά των υπαλλήλων που βολεύτηκαν, αφού δουλεύουν μόνο οι φιλότιμοι. Υπάρχουν στα γραφεία των Ομοσπονδιών και της ΓΓΑ δεκάδες ρουσφέτια που στην καλύτερη περίπτωση παραγοντίζουν.
Η απόφαση είναι τολμηρή, αφού θα περικοπούν και οι επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Κι αυτός είναι εξάλλου ο ρόλος του κράτους. Να επιδοτεί την ανάπτυξη των αθλημάτων, τις Εθνικές ομάδες, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον αθλητισμό για όλους.
Για ποιο λόγο πρέπει να χρηματοδοτούνται οι ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ, όταν υποτίθεται ότι είναι επαγγελματικά τμήματα αμειβομένων αθλητών;

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Τα 1α μας γενέθλια...

Η "Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών" γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους κατάφερε με επιτυχία να ενημερώσει το ελληνικό και διεθνές κοινό για τις καθολικές παραβιάσεις του αθλητικού νόμου και του κοινού ποινικού δικαίου της διοικητικά εκπεσούσης Προεδρίας της Ε.Ο.ΠΑΓ. Ο αγώνας που καταβάλαμε όλοι μαζί για να λάμψει η αλήθεια και να επέλθει η "Νέμεσις" για ορισμένους, ήταν μεγάλος.
Καταφέραμε μέσα σε ένα χρόνο αυτά που άλλοι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν σε διάστημα 25 ετών. Χωρίς την υποστήριξη και την συμπαράσταση των φίλων αναγνωστών με τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης, την αποστολή στοιχείων, φωτογραφικού υλικού και ντοκουμέντων η επιτυχία μας θα ήταν αδιανόητη. Ο εναγκαλισμός του έργου που επιτελούμε από το κοινό φαίνεται και από την επισκεψημότητα του blog, που εδώ και μισό χρόνο περίπου ξεπερνά κατά μέσο όρο τους 15.000 επισκέπτες μηνιαίος, την οποία θα ζήλευαν ακόμη και blog's με πολύ ευρύτερη και γενικότερη θεματολογία. Η επισκεψημότητα όμως δείχνει και κάτι άλλο: "την αγανάκτηση των φίλων των ολυμπιακών αθλημάτων των παγοδρομιών, από την 25ετή ανύπαρκτη προσφορά και το μηδενικό έργο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των αθλημάτων αυτών από τον Χατζηαθανασίου και τους "αυλικούς" του, αλλά και απέναντι στην πολιτεία που κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά στην έρευνα για την απονομή της δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων".
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους σχολιαστές για τα εμψυχωτικά σχόλια τους σε ό,τι αφορά το έργο μας, όπως επίσης τον γραφικό πλέον γνωστό - άγνωστο "ανώνυμο σχολιαστή" που καταφέρεται κάθε φορά χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, εναντίον όλων εκείνων, που τάσσονται κατά του Χατζηαθανασίου, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να μας παρασύρει στο μαύρο μεσαίωνα του σκοταδισμού της ανύπαρκτης Ε.Ο.ΠΑΓ. Δυστυχώς για εκείνον θα διαψευστεί για άλλη μία φορά οικτρά, εφόσον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δικαιωθούν όλες οι καταγγελίες μας.

Ο καιρός γαρ εγγύς...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Νόμος για δίκες «εξπρές» για διαφθορά πολιτικών και ανώτατων κρατικών λειτουργών

Δίκες «εξπρές», ώστε εγκλήματα διαφθοράς που διαπράττονται από πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους να εκδικάζονται μέσα σε ένα έτος από την έναρξη της έρευνας, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, προσθέτοντας πώς είναι «αυτονόητο, όμως, ότι δεν θα γίνεται καμία απολύτως «έκπτωση» των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου ή απόκλιση από τις αρχές της δίκαιης δίκης».
Τα αδικήματα θα αφορούν κυρίως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την παθητική δωροδοκία, δηλαδή σε εγκλήματα που δεν υπάγονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 
Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που εισηγείται το υπουργείο Δικαιοσύνης με τον νέο νόμο για την ταχεία εκδίκαση των εγκλημάτων διαφθοράς, ο κ. Καστανίδης, ανέφερε:
«Είναι γνωστό σε όλους ότι η πατρίδα μας έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλα σκάνδαλα, στα οποία φέρονται ως πρωταγωνιστές πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι. Παρότι έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την αποκάλυψή τους, εν τούτοις, σχεδόν κανένα, δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως, ούτε οι σχετικές υποθέσεις έχουν εκδικασθεί ή τουλάχιστον οδηγηθεί στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου. Υποθέσεις τόσο σοβαρές δεν πρέπει να εκδικάζονται με τους συνήθεις ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης, ακόμη και αν αυτοί, με τις ρυθμίσεις των νεοεισαχθεισών διατάξεων, γίνουν καλύτεροι στο μέλλον. 
Χρειάζεται να θεσπισθούν διατάξεις, ώστε υποθέσεις ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας, που έχουν τελεστεί από πολιτικά πρόσωπα (Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς και Διοικητές Δημόσιων Οργανισμών) και πρωτίστως υποθέσεις διαφθοράς, να μπορούν να ανακριθούν, να εισαχθούν στο δικαστήριο και εν τέλει να εκδικαστούν κατ' απόλυτη προτεραιότητα και μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο». 

Τι προβλέπεται
«Έτσι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία: 
  • 1. Κακουργήματα και από δόλο τελούμενα πλημμελήματα, τα οποία διαπράττουν επωφελούμενοι από την ιδιότητά τους οι παραπάνω πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, ανακρίνονται και εκδικάζονται κατά την ειδική αυτή διαδικασία. Πρόκειται κυρίως για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή παθητικής δωροδοκίας, αλλά βεβαίως και για άλλες πράξεις που τελούν τα άνω πρόσωπα εκμεταλλευόμενα και επωφελούμενα με οποιοδήποτε τρόπο την ιδιότητά τους. 
  • 2. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάγονται σ' αυτή τη διαδικασία οι υπουργοί και υφυπουργοί που τελούν εγκλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθόσον γι' αυτά δικάζονται από το Ειδικό Δικαστήριο του άρ. 86 του Συντάγματος και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 
  • 3. Δηλαδή πρέπει να καταστεί σαφές ότι η παρούσα ρύθμιση καταλαμβάνει τα εγκλήματα των υπουργών και υφυπουργών που δεν υπάγονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. 
  • 4. Προτείνεται η θέσπιση ειδικού καθεστώτος δίωξης και ανάκρισης: Η προκαταρκτική εξέταση θα διενεργείται προσωπικά από τον έχοντα πολυετή εμπειρία κατά βαθμό Εισαγγελέα Πρωτοδικών και θα διαρκεί μόνο 2 μήνες. Σε σύνθετες και πολύπλοκες υποθέσεις μπορεί να ορισθούν περισσότεροι ακόμη εισαγγελείς, οι οποίοι, όλοι, θα ασχολούνται αποκλειστικά με το χειρισμό τους, απαλλασσόμενοι όλων των άλλων καθηκόντων τους. Η ανάκριση περατώνεται μέσα σε προθεσμία 4 μηνών. Σε σύνθετες υποθέσεις μπορεί να ορισθούν και άλλοι ανακριτές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την ανακριτική διαδικασία.
  • 5. Κατά την ανάκριση, οι ασχολούμενοι με αυτήν ανακριτές και εισαγγελείς έχουν πρόσβαση σε κάθε στοιχείο ή πληροφορία και δεν υπόκεινται στους περιορισμούς για φορολογικό, τραπεζικό ή οποιοδήποτε άλλο απόρρητο. Ακόμη, ανακριτές και εισαγγελείς υποστηρίζονται στο έργο τους από αριθμό γραμματέων και πραγματογνωμόνων που κρίνουν αναγκαίο για την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας εντός του προβλεπόμενου γι' αυτήν χρόνου.
  • 6. Ταχύτατος προσδιορισμός της υπόθεσης: Μετά την ανάκριση η υπόθεση εισάγεται απευθείας στο ακροατήριο προς εκδίκαση και προσδιορίζεται μέσα σε 2 μήνες. Έτσι, σε χρονικό διάστημα λιγότερο του 1 έτους, από την καταγγελία ή την έναρξη της έρευνας, η υπόθεση θα έχει εισαχθεί στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου. 
  • 7. Αναβολή στις υποθέσεις αυτές δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να διαταχθεί από το δικαστήριο μόνο διακοπή.
  • 8. Εάν η υπόθεση σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας καταστεί ώριμη για ένα πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να διαταχθεί ο χωρισμός της, ενώ η ανάκριση θα συνεχίζεται για τους συμμετόχους.
Με το Σχέδιο Νόμου αυτό, ελπίζουμε ότι θα επέλθει η αναγκαία ταχύτητα στις σοβαρές αυτές υποθέσεις, ταχύτητα που αναμένει ο κόσμος, ο οποίος απαιτεί την πολύ γρήγορη διαλεύκανση τέτοιων πράξεων διαφθοράς, που τελούνται από τους ως άνω πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους».

wibiya widget