Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Η μυστική «Εθνική Ομάδα»

«Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γρηγόρης Aποστολίδης και ο βοηθός του Παναγιώτης Ευκαρπίδης επέλεξαν την τελική ομάδα που θα ταξιδέψει για την Τουρκία για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Θεοδοσιούπολη (Ερζερούμ) από 15-21 Απριλίου 2012. Ευτύχημα είναι η επιστροφή των αθλητών των Ιπταμένων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ομάδα αποτελείται από τους:»
Εθνική Ελλάδος 2012
Το θράσος δεν έχει όρια, οι παρανομίες δεν έχουν τέλος για την Ε.Ο.ΠΑΓ., ενώ το παντελώς παράνομο Διοικητικό της Συμβούλιο, που έχει αποθρασυνθεί τελείως και αντιμετωπίζει πλέον αυστηρές κυρώσεις για τις πάμπολλες ποινικές παραβάσεις, τόσο της εγχώριας αθλητικής νομοθεσίας (αθλητικός νόμος 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα), αλλά και των κανονισμών των Διεθνών Ομοσπονδιών των οποίων είναι μέλος, όσο και του καταστατικού της ίδιας.

Το άρθρο 202 του καταστατικού της Ι.Ι.H.F. που τιτλοφορείται: «Ελάχιστες Προδιαγραφές για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο Χόκεϋ επί Πάγου της IIHF» αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μόνο στα μέλη που πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές συμμετοχής, όπως ορίζεται παρακάτω, επιτρέπεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Χόκεϋ επί Πάγου Ανδρών της IIHF.
Για να μπορέσει μία Εθνική Ομοσπονδία - Μέλος να δηλώσει την Εθνική της Ομάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϋ επί Πάγου, θα πρέπει να υποβάλει στα γραφεία της IIHF τις αποδείξεις ότι τηρούνται οι ακόλουθες ελάχιστες προϋποθέσεις:
1  1. Για να δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϋ επί Πάγου και U20 Ανδρών, όλες οι Εθνικές Ομοσπονδίες Μέλη θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες ελάχιστες προδιαγραφές εντός των ενώσεών τους καθώς και μόνο μέσα στην δική τους χώρα:
  • Ένα εν λειτουργία τεχνητό κλειστό παγοδρόμιο που να πληροί τις προδιαγραφές, όπως ορίζεται στους IIHF Κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου τον ελάχιστο αριθμό θέσεων 500 θεατών.
  • Τουλάχιστον 60 παίκτες που συμμετέχουν στην κατηγορία για την οποία έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής, καθένας από τους οποίους θα πρέπει να καταχωρηθεί στα επίσημα ομοσπονδιακά δελτία εγγραφής αθλητών (τα οποία μπορούν να χορηγηθούν από την IIHF με αίτηση εγγραφής).
  • Τουλάχιστον τέσσερεις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της χώρας τους στην κατηγορία που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. Το «πρωτάθλημα» θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τέσσερεις ομάδες. Το «πρωτάθλημα» ορίζεται ως ένα πρόγραμμα αγώνων που αριθμεί τουλάχιστον δεκαπέντε για κάθε ομάδα που συμμετέχει σ’ αυτό.
  • Ένα ενεργό επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του χόκεϋ επί πάγου, που να λειτουργεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες».
Η Ε.Ο.ΠΑΓ. δεν διαθέτει δικούς της κανονισμούς χόκεϋ επί πάγου, αλλά εναρμονίζεται βάσει του καταστατικού της (Άρθρο 1, παρ. 1) με τους κανονισμούς της διεθνούς, την οποία και εξαπατεί ασυστόλως με τα ψευδέστατα στατιστικά στοιχεία που της αποστέλλει, στα οποία εμφανίζεται η χώρα μας με δύο κλειστά παγοδρόμια που πληρούν τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας και διαθέτουν ακόμα και τουλάχιστον 500 θέσεις θεατών, αλλά και δύο ανοικτά, όσο και με 713 ενεργούς παίκτες κ.λπ., ενώ πέρυσι υποτίθεται ότι η χώρα μας διέθετε  ένα κλειστό και δύο ανοικτά. Από την άλλη, η Διεθνής Ομοσπονδία του Χόκεϋ επί Πάγου ορίζει ότι: «Το «πρωτάθλημα» ορίζεται ως ένα πρόγραμμα αγώνων που αριθμεί τουλάχιστον δεκαπέντε (παιχνίδια) για κάθε ομάδα που συμμετέχει σ’ αυτό». Πού και πώς διεξήγαγε φέτος η Ε.Ο.ΠΑΓ. το δικό της Πρωτάθλημα; Όλοι γνωρίζουμε ότι το Παγοδρόμιο στο Athens Heart σφραγίστηκε από την Δημοτική Αστυνομία στις 15.03.2012 κατ’ εντολή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, διότι δεν διέθετε άδεια λειτουργίας ως διασκεδαστήριο, πόσο μάλλον αθλητικής εγκατάστασης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων (άρθρο 56Α, 1725/1999). Μάλιστα στο φετινό «πρωτάθλημα», όπου δεν θα συμμετείχαν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, και που τελικά διεκόπη, για τον παραπάνω λόγο, καθώς και επειδή το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων υπέβαλλε δύο μηνύσεις στο εν λόγω παγοδρόμιο, πότε πρόλαβαν οι ομάδες να παίξουν από 15 αγώνες η κάθε μία, όπως ορίζει το καταστατικό της IIHF; Χωρίς πρωτάθλημα δεν μπορεί να σχηματιστεί Εθνική Ομάδα που να μπορεί να συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες της IIHF. Πώς γίνεται ενώ δεν έλαβε μέρος στο «πρωτάθλημα» καμία ομάδα της Θεσσαλονίκης, να υπάρχουν παίκτες στην φετινή σύνθεση της «Εθνικής», τόσο από τον Άρη όσο και από τον ΠΑΟΚ, που σημειωτέων στα καταστατικά τους δεν συμπεριλαμβάνουν την καλλιέργεια των αθλημάτων των παγοδρομιών και ούτε διαθέτουν την ειδική παγοδρομική αθλητική αναγνώριση;
Επίσης δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα κάποιο ενεργό επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του αθλήματος του Χόκεϋ επί Πάγου που να λειτουργεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και που να περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.
Αυτά είναι τα βασικά σημεία που παραβιάζουν οι κύριοι της Ε.Ο.ΠΑΓ. σε ό,τι αφορά το καταστατικό και τους κανονισμούς της IIHF, η οποία φυσικά και θα ενημερωθεί για τις παραβάσεις αυτές, όπως άλλωστε είχε ενημερωθεί και στο παρελθόν.
Αφού δεν έγινε πρωτάθλημα, πώς μπόρεσαν οι «ομοσπονδιακοί προπονητές» να επιλέξουν τους αθλητές; Ο κ. Αποστολίδης, από την Τσεχία όπου διαμένει,  τους επέλεξε παρακολουθώντας βίντεο των υποψηφίων; Ο «επαγγελματίας παίκτης, συγγραφέας – αρθρογράφος, προπονητής κ.λπ.» Ιωάννου Ιωάννης, έμαθε τελικά να κάνει αντίστροφο πατινάζ; Ρωτάμε, γιατί αν δεν μας απατάει η μνήμη μας, μέχρι πέρυσι  τον κατακρίνανε κάποιοι παίκτες της «πρώην Εθνικής», που φέτος ξαναπαίζουν στην «Εθνική Ομάδα» μαζί του. Επειδή σ’ αυτό το blog λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δεν χρειαζόταν καν να γίνει «πρωτάθλημα», εφόσον είχε προαποφασιστεί η σύνθεση της φετινής «Εθνικής». Ο κ. Καλύβας που παρανόμως κατέχει την θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ. (βλέπε προηγούμενα άρθρα), ως άξιος μαθητής του αποθανόντος Προέδρου, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση του, λαμβάνοντας μέρος  ως αθλητής  στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η πράξη του αυτή, εκτός του ότι πρέπει να του αποφέρει κυρώσεις από την διεθνή ομοσπονδία (άρθρα 21, 24, 25, 28), αποτελεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ποινικό αδίκημα.
Θέλουν λοιπόν να μας πείσουν, ότι ο «ομοσπονδιακός προπονητής», επέλεξε δήθεν μαζί με τον βοηθό του, που προπονεί (χωρίς άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος από την Γ.Γ.Α.) τις γυναικείες ομάδες του χόκεϋ, μαζί με το παράνομο «Προεδρείο» της Ομοσπονδίας, την προεθνική και τελικά την «Εθνική Ομάδα».
Το πρωτάθλημα είναι παράνομο εφόσον δεν υπάρχει εγκεκριμένος κανονισμός εγγραφών - μετεγγραφών, που στην ουσία δεν καθιστά εφικτές τις μεταγραφές στην ομοσπονδία, ούτε και την συμμετοχή αλλοδαπών παικτών στο "πρωτάθλημα". Τώρα το πόσο νόμιμο είναι ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται χωρίς διαιτητές, γραμματεία, με λειψές ομάδες, χωρίς προπονητές και με πλαστά φύλλα αγώνα τα οποία συμπληρώνονται εβδομάδες μετά το αθλητικό γεγονός, αποτελεί ένα αναπάντητο ερώτημα έως και σήμερα.
Οι κύριοι της Ε.Ο.ΠΑΓ. γνωρίζοντας τις αποφάσεις της Διεθνούς και βλέποντας ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για την ανέγερση ενός αθλητικού παγοδρομίου, αλλά και με την «απέραντη αγάπη» που τρέφουν για τα αθλήματα των παγοδρομιών, «ανησυχούντες» και «βαθιά προβληματιζόμενοι» για το μέλλον των αθλημάτων των παγοδρομιών στην Ελλάδα, ακλουθώντας την πάγια τακτική του αποθανόντα μέντορά τους, πούλησαν για ακόμη μια φορά φούμαρα σε όλους τους αθλητές και φίλους του χόκεϋ επί πάγου, με την δήθεν "νέα πνοή και ελπίδα" στο νέο - Νέο ΠΑΡΑΝΟΜΟ Δ.Σ., για να είναι αυτοί οι τελευταίοι που θα βάλουν στην ουσία και την ταφόπλακα στον Ελληνικό Παγοδρομικό Αθλητισμό. Άρα ο λόγος για τον οποίο η Ε.Ο.ΠΑΓ. που μέχρι και σήμερα λειτουργεί παράνομα, λόγω παράβασης καθήκοντος υψηλά ισταμένων υπαλλήλων της αθλητικής ηγεσίας,  κράτησε σιγή ιχθύος, είναι διότι έπρεπε να επιλύσει τα εξής προβλήματα:
  1. Να προλάβει να στείλει μια ομάδα με παράνομη σύνθεση στο εξωτερικό, χωρίς να λάβουμε γνώση, για να μη προλάβουμε να τους καταγγείλουμε και στην Διεθνή Ομοσπονδία.
  2. Να βρουν χρηματοδότες γι' αυτό το σκοπό, αφού από το κράτος δεν πρόκειται να ξαναλάβουν επιχορηγήσεις,
  3. Φοβούνται τις ποινικές κυρώσεις,
  4. Δεν έχουν λάβει καμία έγκριση αποστολής από την Γ.Γ.Α.,
  5. Έφυγαν στα κρυφά (μυστική αποστολή), ανάλογη με την διεξαγωγή του "φετινού κρυφού μεταμεσονύκτιου πρωταθλήματος".

Εκτός του παρανόμου της όλης κατάστασης, μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι ως επί τω πλείστον οι αθλητές που απαρτίζουν τις «Εθνικές Ομάδες» του Χόκεϋ επί Πάγου, δεν βλέπουν τον εαυτό τους αντικειμενικά και δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι δεν έχουν ούτε τις ικανότητες, αλλά ούτε και την ανάλογη ηλικία. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι όλοι αποκαλούνται μεταξύ τους ως παιδιά, ακόμη και αυτοί που έχουν ξεπεράσει τα 40 και 50 έτη. Οι τελευταίοι μας θυμίζουν τις γιαγιάδες στο ΚΑΠΗ που αυτοαποκαλούνται «κορίτσια»! 

1 σχόλιο:

  1. Και τώρα που είμαστε σίγουροι ότι το "παρεάκι" πήγε στην Τουρκία, επαληθεύοντας όλες μας τις προβλέψεις, έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να τους καταγγείλουμε και στην Διεθνή Ομοσπονδία για να τους βγάλουμε ξινό το "ταξιδάκι αναψυχής". Έχουμε όμως βαρεθεί να θεωρούμαστε εμείς οι κακοί της υπόθεσης, που τους καταγγέλλουμε και όχι εκείνοι που παρανομούν και μας ρεζιλεύουν διεθνώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget